Societat

Després de 14 anys tancat, el Modern es podrà tornar a visitar i l'Onyar i el monestir de Sant Daniel també retornen al mapa

Un recorregut protagonitzat per tres grans novetats

L'organització s'ha proposat acostar la cita gironina a altres festivals similars i la primera ciutat convidada és Gant

Patis i espais oberts fins a les deu de la nit, la reo­ber­tura del Modern, un pro­jecte al riu Onyar, la ciu­tat belga de Gant com a con­vi­dada... L'edició d'enguany del Temps de Flors pre­sen­tarà nove­tats impor­tants que per­me­tran man­te­nir l'atrac­tiu per als visi­tants que repe­tei­xin assistència i que ser­vi­ran per demos­trar que, tot i els 60 anys de vida, la cita està en un per­fecte estat de forma per enca­rar el futur.

L'ober­tura de l'antic cinema Modern, situat dar­rere del Tea­tre Muni­ci­pal, serà una de les nove­tats més des­ta­ca­des. L'edi­fici va tan­car les por­tes l'any 1999 i dos anys més tard va ser com­prat per l'Ajun­ta­ment. Des de lla­vors, però, s'ha man­tin­gut clau­su­rat i ara, per pri­mera vegada en 14 anys, es podrà tor­nar a visi­tar per reviure l'essència d'aquell antic cinema del qual només en queda la sala B (que és l'actual cinema Truf­faut).

L'altre gran pro­jecte que s'estre­narà enguany serà al riu Onyar, con­cre­ta­ment en el tram comprès entre el pont de Pedra i el pont de Sant Feliu, on s'hi ins­tal·larà un mun­tatge que se sub­mer­girà en un dels espais més carac­terístics i foto­gra­fi­ats de la ciu­tat i que, a les hores de poca llum, s'il·lumi­narà. També el mones­tir de Sant Daniel tor­narà a for­mar part del recor­re­gut en aquesta sei­xan­tena edició. Es tracta d'un espai que s'havia exclòs per les inter­ven­ci­ons que es van fer al claus­tre però que ara tor­narà a enga­la­nar-se i, a més, ho farà amb un pro­jecte que arri­barà des de Bèlgica. I és que l'orga­nit­zació s'ha pro­po­sat acos­tar la cita giro­nina a altres expo­si­ci­ons de la mateixa temàtica que se cele­brin arreu del món, i la pri­mera ciu­tat con­vi­dada ha estat Gant, on cada cinc anys (cada qua­tre a par­tir de 2016) s'hi cele­bra el Flo­raliën. Una comi­tiva de la mos­tra, doncs, serà a Girona repre­sen­tant el fes­ti­val i s'encar­re­garà d'ela­bo­rar el pro­jecte que s'expo­sarà al mones­tir.

Pels amants de les tec­no­lo­gies, el Temps de Flors també els ofe­rirà nove­tats, que arri­ba­ran en forma d'audi­o­guia. Apro­fi­tant l'apli­cació Giro­naIn, s'ha habi­li­tat una funció que per­metrà rebre una des­cripció dels pro­jec­tes flo­rals ins­tal·lats en els 10 espais “impres­cin­di­bles”, on s'hi inclo­uen llocs des­ta­cats com els Banys Àrabs, Sant Nico­lau, la cate­dral o Sant Feliu.

A banda d'això, aquest any també s'han ampliat els hora­ris d'ober­tura i els dife­rents espais no tan­ca­ran fins ja entrada la nit. A més, es man­tin­dran els dos dis­sab­tes i el dime­cres d'ober­tura fins a mit­ja­nit.

Un bombó per als cinc sen­tits

Una edició tan espe­cial com la sei­xan­tena merei­xia un record també espe­cial. Així doncs, el millor xef de postres del món, Jordi Roca, i l'artista gironí Andreu Caru­lla s'han unit per crear La Flor dels Sen­tits, un objecte que bar­reja el tacte d'una mar­ga­rida, el drin­gar d'una cam­pana, l'ana­mor­fisme de les cases de l'Onyar i el per­fum d'una bola de fusta i que, com a colofó, amaga un bombó fet pel cui­ner gironí. Una peça, doncs, que pretén plas­mar l'essència del Temps de Flors i de la qual se'n posarà a la venda una edició limi­tada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.