Societat

Identi'CAT aquesta setmana a Bao

Catorzena edició de la Trobada de la Catalanitat a Catalunya Nord.

Identi'CAT comença aquest dimecres la seua catorzena edició que s'acabara diumenge vinent. Identi'CAT és una festa clarament reivindicativa de la catalanitat de Catalunya Nord. Nascut a Bao el 2002, mostra durant cinc dies, i de forma totalment desacomplexada, la reivindicació de pertinença a la comunitat nacional catalana. La festa cultural associa enguany el municipi veí de Pesillà la Ribera durant els dos primers dies.

Després d'un concert de cant coral a l'Església de Pesillà el dimecres 13 de Maig a 20h45, una gran actuació castellera tindrà lloc sempre a Pesillà, el dijous a 16h00, amb les quatre colles nord-catalanes: els Pallagos del Conflent (Prada),els Angelets del Vallespir (Sant Joan Pladecorts), els Mangoners (Universitat de Perpinyà) i els Castellers del Riberal (Bao). La diada s'acabarà amb teatre amb Però això era abans, interpretat pel grup dels Joves de Font Freda (Ceret).

Divendres a Bao a 20h45, concert protagonitzat pels alumnes d' Arrels, del col·legi Jean Moulin de Perpinyà i del Conservatori de Perpinyà amb els Grallers i Sorollosos del Riberal i acompanyats pel DJ Raph Dumas, seguit d'una xicolatada i d'un cremat. A 22h00, ball català, amb la Cobla Mil·lenària.

Dissabte, sempre a Bao, a 15h00, trobada de colles infantils de diables i bestiari de Catalunya, seguit d'un cercavila amb diables i bestiari infantils i d'un espertinar pels joves. A 18h00, concert amb Els Catoocats i aperitiu. A la nit, un altre concert amb el grup Xeic a 21h00, correfoc a 22h30 amb els Diables d'Alcover i els Diables i Bruixes del Riberal. La nit s'acabarà amb un concert de Txarango a partir de 23h30.

Com cada any, el diumenge acabarà les diades amb el tradicional esmorzar popular plaça de la Font seguit d'un passavila amb Gegants de Taltahull i de la Bisbal d'Empordà, Grallers i Sorollosos del Riberal i Bastoners del Soler. Una darrera actuació castellera tindrà lloc a la plaça de l'Església a les 11h00 amb els Xiquets d'Alcover i els Castellers del Riberal.

El dinar de germanor conclourà l'Identi'CAT 2015 a les 13h00.

Informacions: www.identicat.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona