gastronomia

Evo, menjar exquisidament al cel

El restaurant Evo està situat a la cúpula envidrada de l'Hotel Hesperia Tower, a tocar del cel. La seva direcció gastronòmica és a càrrec del prestigiós xef Santi Santamaria, guardonat amb tres estrelles Michelin pel seu restaurant Can Fabes, de Sant Celoni; amb dues estrelles pel seu restaurant Santceloni, situat a l'Hotel Hesperia Madrid; una estrella pel restaurant Terra, últim projecte de Santamaria, a l'Hotel Valdepalacios, i la setena i última estrella pel restaurant Evo.

Enfront del dia a dia d'aquests creatius fogons es troba el xef Ismael Alegria. Amb l'Evo, Santamaria prossegueix la seva col·laboració amb el Grup Hesperia. Evo és una abreviatura d'«evolució», paraula i concepte d'acord amb l'atmosfera arquitectònica aconseguida per l'arquitecte Richard Rogers i amb la nova proposta gastronòmica de Santamaria, que experimenta un procés evolutiu en els continguts de la seva cuina i en l'estètica i el funcionament del nou restaurant.

La seva carta és «una oda al producte, que aposta per una barreja de proximitat, amable i mediterrània, amb la terra com a font essencial d'inspiració, i la força que aporten el sabor i l'olor de la naturalesa», segons la defineix el mateix Santamaria. El seu equip humà està al servei del progrés de l'art culinari i la seva línia és la mateixa del Can Fabes i el Santceloni, fidel a unes bases i unes tècniques amb 25 anys de prestigi internacional.

L'atmosfera del Evo és moderna, sense luxes superflus, i amb una gran personalitat. L'ambient està marcat per les vistes en un espai únic a Europa, que està destinat a convertir-se en una icona de Barcelona i en un referent de la gastronomia catalana. Dirigeix el menjador, amb una capacitat per a 70 comensals, José Luis Diéguez. El celler té 450 referències i està a cura d'Arnaud Echalier.

Entre les seves especialitats culinàries podem esmentar les patates al caliu amb crema doble i caviar d'esturió blanc; el San Pedro a la planxa, amb llet de xufla i espaguetis al vi negre; «foie» rostit amb «cutney» de préssec, pinyes i pebrot vermell, i, a l'hora de les postres, la pera confitada al cacau amb crocant d'avellanes i gelat de praliné, entre altres. Els plats no tenen preu, ja que la carta té un preu tancat de 135 euros per persona, més begudes, més el 7% d'IVA. El vi de la casa és el Cuvée Santamaria Finca Montagut, del 2007, per 56 euros i el Cuvée Santamaria Finca el Pantà, del 2005, per 55 euros. Un restaurant per menjar exquisidament, al cel de l'Hospitalet.

Direcció: Gran Vía, 144 (Hotel Hesperia Tower). 08907 L'Hospitalet de Llobregat Telèfon: 93 413 50 30 Fax: 93 413 50 17 Horari: de 13.30 a 16.00 h (dissabtes) i de 20.30 a 23.00 h (de dilluns a dissabte). Tanca els diumenges i festius i el mes d'agost Serveis: Aire condicionat, aparcament i aparcador de cotxes Correu electrònic: evo@hesperia-tower.com Web: www.evorestaurante.es


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona