Societat

Bressolada 2015 aquest dissabte a Perpinyà

La Bressolada d' enguany comptarà amb un cercavila i una actuació castellera

.Com cada any, La Bressola organitza la seua tradicional Bressolada. Aquesta festa permet reunir a tots els nins i nines, pares, mestres, però també entitats, associacions i representants de les institucions dels països que participen en el desenvolupament de les escoles de La Bressola. Aquesta edició de la Bressolada tindrà lloc, aquest dissabte 30 de maig i com és habitual, a la Passejada dels Palau dels Congressos de Perpinyà.

La diada començarà a les 10 hores amb la inauguració oficial seguida de l'espectacle de la mainada Amb la llengua, juguem . A continuació, cap a les 11h30, el cercavila començarà el seu recorregut pels carrers del centre de Perpinyà per mostra uns exemples de la cultura popular catalana, gràcies a la presència de gegants, grups de percussió, capgrossos, bastoners, castellers ... A 13h00, un dinar popular organitzat per les associacions de les escoles de La Bressola s'oferirà a tots els que vulguin participar. La venda d'entrades es farà el mateix dia.

La tarda també serà rica en actuacions. Primer amb, Jordi Tonietti, a 14h30, que presentarà el seu espectacle per a nens Fem una Festa. A 15h30, el public tindrà l'oportunitat d'assistir a una de les majors representacions castelleres de Catalunya-Nord.

Finalment, es clourà aquesta dotzena edició de la Bressolada amb el grup Els Catoocats compost per alumnes del taller-orquestra del col.legi Pompeu Fabra de La Bressola . El grup presentarà un concert en el qual els joves músics reprenen clàssics del pop-rock català

El cartell d'enguany, realitzat després d'un concurs de dibuix al si de La Bressola, ha estat dissenyat per Lou Gimenez Ramoneda.

I també Enllaçats

Aquest mateix dissabte 30 de maig, també en el marc de la Bressolada 2015, diverses entitats d'Enllaçats per la Llengua d'arreu del territori faran un plenari a la Casa de la Generalitat de Perpinyà (10h30). En aquesta reunió es debatran temes diversos com la situació de l'escola en català, la solidaritat entre territoris i la valoració de la tasca feta per la xarxa d'entitats en 2015, a més de valorar possibles actes simultanis en defensa del català i donar suport explícit a les escoles catalanes de la Catalunya Nord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA