Osona/Ripollès

CiU té la clau per donar l’alcaldia a ERC en quatre municipis més d’Osona

Una setmana després de les eleccions municipals encara hi ha cinc municipis d’Osona on el futur alcalde és una incògnita. En quatre dels cinc casos, CiU té la clau per donar l’alcaldia a Esquerra i en el cinquè, Sant Hipòlit, és al revés.

  • VÍDEO: 201112

De totes les candidatures implicades en els possibles pactes només n’hi ha una, el PSC de Sant Hipòlit, que no va signar el compromís de l’ANC, on es demana afavorir acords entre forces independentistes. Des de les direccions comarcals, però, defensen l’autonomia local i apel·len a l’afinitat personal per tancar acords.

A dia d’avui ja hi ha 45 municipis d’Osona que saben qui serà el seu alcalde durant el proper mandat. La majoria, 20, tindran un alcalde de Convergència i Unió; 12 seran d’Esquerra Republicana, 9 independents, 3 del PSC i un del Moviment Demòcrata Català. On hi havia dubtes, ja s’han tancat dos acords: a Sant Bartomeu, on CiU donarà suport a la llista a associada a Esquerra perquè Emili Benito continuï sent alcalde; i a Seva, on l’abstenció dels independents farà alcalde el republicà Xavier Rierola, deixant CiU a l’oposició.

Dels cinc municipis que resten, quatre poden fer enfilar les alcaldies d’Esquerra fins a 16. Són Sant Vicenç, Montesquiu, Roda de Ter i Viladrau. En els tres primers casos, les d’Esquerra han estat les llistes més votades però per un escàs marge de vots i regidors. A Viladrau, en canvi, ha guanyat l’Alternativa, però un pacte entre Esquerra i CiU deixaria el grup independent a l’oposició.

L’única alcaldia que es pot fer pujar fins a 21 les de CiU és la de Sant Hipòlit. La llista més votada va ser la del PSC, però va obtenir els mateixos regidors de CiU, 4. Els tres de Som Voltregà, llista associada a Esquerra, faran decantar el govern municipal però de moment s’han manifestat a favor d’un pacte entre les tres forces.

On sembla que ja se sap com acabarà tot és en la presidència del Consell Comarcal que pot recaure, durant quatre anys més, en Joan Roca. Falta saber si es reeditarà el pacte entre CiU, amb 13 consellers, Esquerra, que s’enfila fins als 12, i el PSC, que recula fins els 3.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt