Societat

Sant Joan a Perpinyà

Aquest dimarts, música, espectacles i tradicions al voltant de la Flama del Canigó.

Perpinyà celebra Sant Joan, el sant patró de la vila, com el final de la seva Festa Major. Aquest seguit d'esdeveniments tradicionals s'acaba el dia 23, dia del sant, amb la celebració de la tradició de la flama del Canigó com a apoteosi.

El dilluns , vigilia de la gran festa, es celebra al cim del Canigó, la regeneració de la flama, que serà conservada durant tot l'any al Castellet.

El dimarts, dia de Sant Joan, un gran nombre d'activitats tindran lloc des del matí fins a la nit. La Casa Pairal del Castellet proposa una tallers de ramellets de Sant Joan (de 10h30 a 12h00 i de 13h00 à 17h30). Aquesta tradició és una part important del patrimoni català vinculat amb la celebració de la Festa major de Perpinyà. Tradicionalment aquesta mena d'amulets florits es penjava al llindar de les cases per protegir els seus habitants. La Casa Pairal ofereix als visitants un taller on cadascú podrà realitzar el seu propi ramellets i descobrir el simbolisme de les flors que el componen.

A 14h00, serà el moment de la sortida de la flama del Castellet cap als pobles de Catalunya Nord i de la Catalunya Sud.

Més endavant, de 16h00 à 18h30, sempre al Castellet, les Cantarelles de Sant Andreu interpreteran cants tradicionals catalans.

A 18h30 a la plaça de la República, concert de Gerard Jacquet que reinterpreta les cançons tradicionals rosselloneses, torna a visitar les seves millors creacions i interpreta un florilegi de les seves Cançons d'aquí.

La resta de la celebració tindrà lloc al la gran escena de la plaça de la Victòria. El conjunt vocal del Fanal de Sant Vicens interpretarà un florilegi de cançons catalanes, tradicionals i de la Nova Cançó (20h00 à 21h) . Seguirà la gran gala folklòrica amb el grup Foment de la Sardana i Gegants i la cerimònia

tradicional del repartiment del pa amb els pastors del Canigó.

A 22h15, arribada del seguici de la flama, amb senyeres i banderetes i amb els corredors de Perpinyà, cavalleria de Sant Jaume i les Escoltes de França, seguit de l'ascensió del Castellet a càrrec de l'Entente Spéléo. Llavors els vorals de la Bassa es vestiran d'il·luminacions mentre s'encendrà la flama davant del Castellet.

A 22h45, comença el gran espectacle pirotècnic final, so i il.luminacions amb el Castellet com a tela de fons. Uns focs d'alegria i la sardana tanquen la festa.

Informacions:

Oficina de turisme

33 (0)4 68 66 30 30

www.perpignantourisme.com

La Bressola i els Focs

El dimarts 23 de juny, la Bressola de Prada rebrà la flama del Canigó a Vilafranca de Conflent. Els alumnes acolliran la flama amb cançons triades per a l'ocasió. Una jornada organitzada pel Casal Català del Conflent on els infants podran gaudir de diversos tallers de música, confecció dels ramellets de Sant Joan.

L'associació de pares d'alumnes de l'escola del Soler, Tots Endavant, participarà a la festa organitzada per l'ajuntament del poble. Muntaran una parada amb productes catalans i els nins de l'escola cantaran cançons populars.

A l'escola de Sant Galdric de Perpinyà, un espertinar popular serà compartit amb els pares i els alumnes de l'escola amb la tradicional coca de Sant Joan i animat per una cançó dels nins.

També, els alumnes del cicle 3 de l'escola de La Bressola de Sant Esteve pujaran al coll d'Ares a participar a la 50na rebuda de la flama del Canigó .

D'altra banda, en el marc d'un conveni de col·laboració entre Els Amics de La Bressola i TradiCat, una delegació d'antics alumnes de La Bressola repartirà des del coll d'Ares, la flama del Canigó en dues rutes que passaran per diversos pobles de les comarques d'Osona i del Ripollès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona