La sisena edició de l'Agromercat se celebra aquest cap de setmana a Mollet del Vallès

Mollet tornarà enguany a celebrar l'Agromercat a la plaça de Prat de la Riba, el primer escenari d'aquesta fira d'alimentació artesana. La sisena edició de l'Agromercat se celebrarà aquest cap de setmana i té com a novetat més destacada l'obertura de la participació a productors artesans de totes les comarques de Catalunya (fins ara havien de ser necessàriament d'un dels territoris participants en el projecte). Per aquest motiu, l'origen dels participants d'aquest Agromercat serà més variat. Hi haurà productors de la Garrotxa, d'Osona, la Selva, el Bages, el Garraf, l'Anoia i el Vallès Oriental.Així mateix els productes que s'hi podran tastar i comprar seran molt diversos: embotits i xarcuteria; làctics i formatges; pa, coques, bunyols i xurros; vins, caves i cerveses; productes d'horta, llegums, bolets i herbes; conserves, mel i melmelades; plats precuinats...

L'Agromercat es va celebrar per primera vegada a Mollet del Vallès l'any 2003, emmarcat dins del projecte europeu Interreg, que va liderar el Consell Comarcal. En aquell Agromercat Transfronterer hi participaven productors de Mollet del Vallès, Elna i Castelló d'Empúries. L'èxit d'aquestes edicions va fer que, un cop finalitzat el projecte, l'Agromercat continués amb un format diferent. Així, entre el 2006 i el 2008, es va fer un projecte conjunt entre quatre comarques catalanes: el Vallès Oriental, el Bages, el Garraf i l'Anoia, impulsat pels respectius Consells Comarcals.

L'actual edició també està impulsada pel Consell Comarcal, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Mollet i els ajuntaments de Granollers i Sant Celoni, els altres dos municipis que també acolliran l'Agromercat. Granollers ho farà els dies 23 i 24 d'octubre i Sant Celoni, el 7 i 8 de novembre.

Emmarcat dins la celebració de l'Agromercat, aquest vespre es presentarà la nova Associació Agroecològica de Gallecs. L'Associació Agroecològica de Gallecs està formada per pagesos i les seves famílies que conviuen i treballen a l'Espai Rural de Gallecs i compta amb el suport del Consorci de l'Espai Rural. L'objectiu principal de la nova entitat és assolir el desenvolupament rural sostenible per mitjà de l'agricultura ecològica i garantir el relleu generacional dels pagesos d'aquest espai agrari. L'Associació s'encarregarà de dinamitzar les accions relacionades principalment amb la potenciació de la pagesia, el foment i la difusió de la producció ecològica, l'elaboració i comercialització d'aquests productes de qualitat i de proximitat, així com la formació, la recerca, l'ús d'energies renovables, l'educació ambiental i la contribució a la mitigació del canvi climàtic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA