Societat

Més de 350 gats i gossos busquen família d'acollida, al Tarragonès

La gossera de Vilallonga del Camp es trasllada a Torredembarra

El centre té més de 300 animals i una despesa de 5.000 euros mensuals

La gossera de Vilallonga del Camp ha traslladat les seves instal·lacions a Torredembarra, un nou emplaçament que permetrà que els més de 350 animals del centre puguin viure en millors condicions. El trasllat de la gossera es va dur a terme fa poc més de dos mesos, quan els responsables de l'ONG Olescan, que feia poc que gestionaven el centre, van decidir canviar d'emplaçament a causa de les males condicions en què es trobava.

“L'espai era insuficient, sense condicions higièniques, i feia perillar per les bones condicions dels animals”, destaca Anna Carbonell, membre d'Olescan i de l'Associació Animalista Libera –una entitat que feia temps que denunciava el maltractament dels animals–, i afegeix que “creiem que els anteriors gestors de l'equipament havien aconseguit mantenir-lo gràcies a un tracte de favor”.

Davant d'aquesta situació, els responsables de Libera van optar per traslladar el centre a Torredembarra, en un lloc que permet que els animals tinguin més espai i millors condicions. El trasllat del centre es va dur a terme gràcies al treball conjunt de les dues ONG. “Ara estem en un nou espai molt més gran i ampli, que permet que els animals puguin viure en condicions més dignes”, explica Carbonell.

El nou equipament allotja, avui dia, prop de 300 gossos –150 dels quals provenen de les instal·lacions de Vilallonga del Camp– i prop d'una cinquantena de gats. “Aviat organitzarem algun acte per donar la benvinguda als nous animals i, sobretot, per animar la ciutadania a visitar el centre”, afegeix Carbonell.

Pel que fa als animals que continuen engabiats, els voluntaris treuen a passejar al camp cada dia els que són més voluminosos.

Un dels grans reptes d'aquest centre és assumir el mínim de 5.000 euros en despeses mensuals, que suposa tenir cura de tots els animals, una partida que, bàsicament, es distribueix en 3.000 euros mensuals destinats a atenció veterinària, i els 2.000 restants, que cobreixen el cost de l'alimentació i altres aspectes. “Bàsicament, ens anem mantenint gràcies a les quotes de socis, apadrinaments dels animals del centre i donacions”, destaca Carbonell, que avança que el creixement del nombre d'animals lògicament suposa “més dificultats”.

Augmenta el nombre d'abandonaments a l'estiu

Estiu. La calor s'intensifica i marxem de vacances. Qui cuida al nostre animal de companyia? Durant el període estiuenc és quan més augmenta el nombre d'abandonaments d'animals domèstics, que en el millor dels casos són recollits per associacions o ONG especialitzades que vetllen per esterilitzar els animals i cuidar-los fins que aparegui una nova família o una llar d'acollida.

“Cal que assumim d'una vegada que un animal no és una joguina”, declara Anna Carbonell, que reclama que caldria que les administracions regulessin la compravenda d'animals, es promogués l'esterilització i es castigués l'abandó. Aquestes poden ser les millors vies per combatre l'abandonament dels animals. Aquestes i adoptar, és clar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar