Societat

L'explosió de Begues ha ferit 13 persones, cap de greu, i ha esfondrat dos habitatges

En el moment de l'incident els inquilins es trobaven a l'interior i han hagut de ser rescatats

L'explosió d'aquesta matinada a Begues (Baix Llobregat), ha causat l'esfondrament de dos habitatges, un local comercial i una casa, i ha deixat tretze persones ferides, entre els quals tres menors, cap de greu, segons han informat els Bombers. L'explosió s'ha produït a un quart de dues de la matinada als número 36A i 36B del carrer Major de Begues. En el moment de l'incident, els inquilins es trobaven a l'interior i han hagut de ser rescatats. Com a mesura preventiva, els veïns més propers han estat desallotjats i han passat la nit en una casa de colònies de la zona. Els habitatges més propers s'han vist afectats sobretot per trencadisses de vidres i d'envans, de portes i de finestres.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha informat que cap de les tretze persones ferides està greu i només hi ha dues persones que continuen a l'Hospital de Sant Joan de Déu en observació, segons ha explicat el sots-inspector de Bombers de la Generalitat, Guillem Amorós. A l'inici, hi havia tres menors ferits menys greu que havien estat traslladats a l'Hospital de Sant Joan de Déu; deu adults (sis homes i quatre dones) ferits de caràcter menys greu i lleus i traslladats: 5 a l'Hospital de Viladecans, 2 a l'Hospital de Sant Boi i 3 lleus que han estat donats d'alta in situ.

Gas propà, causa més probable

Segons Amorós, l'explosió l'hauria originat el gas propà, “més pesat que l'aire i que té tendència d'anar per baix”. Amorós ha assegurat que segons la “inspecció visual”, hi ha dos edificis amb danys estructurals i que en aquests moments s'ha de valorar quin és el resultat final. Dels habitatges revisats fins ara, a més dels esfondrats, els números 36A i 36B; d'altres han patit afectacions de diversa consideració, són els números: 34, 32, 30, 28, 37, 33, 35 i 31.

Segons han explicat els veïns, sobre la 1.15 de la matinada han sentit un soroll molt fort. En Benito, veí de Begues, considera que l'explosió “no ha estat res” pel que hauria pogut ser, ja que dues hores abans “el carrer major estava ple de famílies” perquè se celebrava la Cucafera, els correfocs de les festes majors del municipi.

La propietària de la rostisseria, que portava 51 anys regentant el local que ha quedat destruït en runes, diu que encara no creu el que ha passat. Un altre dels veïns ha explicat que, quan va sentir el soroll, va pensar que “era un tro” i ha dit que “hauria estat una desgràcia molt gran” si hagués passat unes hores abans, quan el carrer major estava ple de gent al correfocs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona