Societat

L'incendi d'Òdena ja ha cremat 550 hectàrees i segueix “sense control”

S'han desallotjat les urbanitzacions Montserrat Park i Bosc Gran, dos restaurants i una quinzena de persones d'una casa rural

El foc s'ha dividit en dos flancs, un avança en direcció Manresa i l'altre va cap al Bruc

El vent està dificultant el treball d'extinció de les 155 dotacions dels bombers

L'incendi forestal que s'ha declarat aquest migdia a Òdena (Anoia), ja ha cremat unes 550 hectàrees de vegetació, segons el Cos d'Agents Rurals. En les tasques d'extinció hi treballen unes 155 dotacions dels Bombers de la Generalitat i del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, dels quals 133 són vehicles terrestres i 22, mitjans aeris. Aquest és el primer gran incendi de l'estiu, que crema sense control i talla la C-37, la C-37-Z a l'altura d'Òdena i la BP-1101 entre el Bruc i Sant Salvador de Guardiola. S'han desallotjat dos restaurants, les urbanitzacions El Bosc Gran, Montserrat Park i Cal l'Esteve, una casa de turisme rural i un refugi d'animals. L'incendi s'ha dividit en dos flancs, un avança en direcció Manresa i l'altre va cap al Bruc.

Les principals preocupacions dels Bombers són el vent, que bufa a ratxes de 30 quilòmetres per hora, i localitzar aigua per extingir les flames, segons ha informat el sotsdirector dels Bombers de la Generalitat, Albert Vilanova, en declaracions a TV3.

“El vent dificulta el treball dels Bombers i fa que les flames avancin en direcció a Sant Salvador de Guardiola”, ha explicat Vilanova, i ha assenyalat que confien que es produeixi un canvi en la direcció del vent, de ponent a marinada. “L'objectiu és treballar per controlar l'incendi quan arribi la nit i augmenti la humitat a l'ambient”, ha explicat Vilanova, i ha assegurat que ens trobem davant del primer gran incendi de l'estiu a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia