Societat

Dues finques esfondrades per una explosió a Begues

Tretze persones van resultar ferides, cap de gravetat

El sinistre, que es va produir de matinada i que els bombers vinculen a un escapament de gas propà, va provocar danys en vuit edificis més

Una explosió va causar la matinada de dissabte a diumenge l'esfondrament d'un local comercial i una casa i va ferir 13 persones, cap de gravetat, al municipi de Begues, al Baix Llobregat. L'explosió, que els bombers atribueixen a un escapament de gas propà, es va produir a un quart de dues de la matinada als números 36A i 36B del carrer Major i va obligar a rescatar els inquilins que en aquell moment es trobaven dins dels edificis. Els veïns més propers van ser desallotjats com a mesura preventiva i van haver de passar la nit en una casa de colònies de la zona.

Dels 13 ferits, cap d'ells greu, tres eren menors que van ser traslladats a l'hospital Sant Joan de Déu. Dels adults, sis homes i quatre dones, cinc van ser traslladats a l'hospital de Viladecans i dos, al de Sant Boi, mentre que tres van ser donats d'alta in situ.

Segons va explicar el sotsinspector dels Bombers de la Generalitat Guillem Amorós, l'explosió va ser originada pel gas propà, “més pesat que l'aire i que té tendència d'anar per baix”, va explicar. Segons Amorós, una primera inspecció visual ja va permetre detectar danys de diversa consideració en vuit números més del mateix carrer, la majoria consistents en trencaments de vidres, envans, portes i finestres.

Fins al lloc dels fets es van desplaçar vuit dotacions de bombers i 16 dels Mossos d'Esquadra, a més d'efectius de la policia local i ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques. Segons diversos veïns de la zona entrevistats per l'Agència Catalana de Notícies (ACN), l'explosió podria haver tingut conseqüències molt més greus si s'hagués produït un parell d'hores abans, perquè llavors el carrer estava ple de gent que assistia a un correfoc que forma part del programa de la festa major del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona