Societat

Valls tindrà un quilòmetre i mig de parades a la Firagost

La ciutat esdevé durant dues intenses jornades la capital del camp català amb la presència de més de 350 expositors

Els actes sectorials es combinen amb els culturals com ara la cita castellera

Valls celebra avui i demà la Firagost 2015, la 61a Fira del Camp Català, que aplegarà més de 350 expositors en un espai que ocuparà més de 40.000 metres quadrats. Això representa més d'1,5 quilòmetres de parades al centre de la capital de l'Alt Camp. Tot i que seran obertes a partir de les deu del matí, la inauguració oficial no es farà fins a les sis de la tarda, amb el tradicional acte a l'ajuntament i la posterior visita a la mostra de les autoritats, que enguany serà presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

El ventall d'exposicions el formen les dedicades a fruites del camp, vins, plantes, herboristeria, jardineria i altres productes del món agrícola, al centre de Valls; la de maquinària agrícola, ramadera i vehicles, al passeig de l'Estació i a la Vallvera; la d'alimentació artesanal, al carrer del Teatre; la mostra de ceràmica i artesania, a la plaça del Quarter i carrer Francesc Català-Roca; els estands institucionals, al carrer Germans Sant Gabriel; l'exposició de bonsais, al pati de Sant Roc; la mostra de l camp català, a la plaça del Blat, i, finalment, la mostra de motors estàtics dels anys trenta, al passeig de l'Estació.

Aquesta àmplia oferta es complementa amb activitats paral·leles en diferents punts de la ciutat que van de les més específiques del món agrícola i ramader a les de caràcter més festiu. Així, avui es farà la conferència Producció avícola de qualitat amb races autòctones i la jornada tècnica Eines per obtenir valor afegit a les produccions agràries, que organitza Unió de Pagesos.

Dimecres, l'espai del Kursaal serà el marc del Mercat del Tracte equí, amb bestiar cavallar i mular, en què els més joves podran fer també una passejada en poni. La Cambra també serà la seu de la xerrada Maquinària agrària, inspeccions tècniques i problemàtica dels fabricants i l'acte informatiu El nou règim d'autorització en vinya.

Entre els actes més festius, dimarts destaca la XII Trobada de Puntaires, una cercavila de cavalleries i carruatges, un tast dels productes de l'Associació Fet a l'Alt Camp i l'animació de carrer amb els personatges de l'espectacle Dins del bosc, que prepara el Grup de Teatre Principal. La Firagost també potencia enguany el concurs de beure en porró, que se suma al concurs d'arrossegament de cavalleries amb trineu, la cursa de portadors de saques d'avellanes i la cursa de portadores de mitges saques d'avellanes.

Per dimecres, la Fira del Camp Català s'acompanya de la gimcana per a gossos de totes les races. Un dels plats forts, però, serà a un quart de nou del vespre, quan la plaça del Blat tornarà a ser escenari d'una diada castellera amb la Colla Joves i Vella dels Xiquets de Valls. Dimecres, dia de la cloenda, és quan, a darrera hora, es posen a la venda molts dels productes exposats. I fins a la mitjanit, el Pati acomiada el Firagost amb una discoteca.

LA XIFRA

40.000
metres quadrats
ocuparan les parades de les diferents mostres temàtiques que s'oferiran en la Firagost 2015.

L'Associació de Productors Fet a l'Alt Camp es promociona amb música i degustacions

L'Associació de Productors Fet a l'Alt Camp tindrà un paper destacat en la Firagost 2015, amb un espai diferenciat de productes exclusivament de la comarca que estarà situat al Pati, on els visitants podran degustar i comprar els productes que comercialitzen els associats. A més, avui dimarts, 4 d'agost, a les 7 de la tarda, també es farà a la plaça de l'Oli un tast maridat.

Entre els establiments que hi prendran part hi ha Adernats-Vinícola de Nulles, Celler Mas Bella, Cava Vives Ambròs, Celler Mas Vicenç, Forn de Nulles-Cal Llonguet, Agrícola de Bràfim, Forn de Pa de Mont-ral, Masia del Pla-El Rebost, Els Fruits Saborosos, Societat Agrícola i Secció de Crèdit de Valls, Patates Palau, El Boc de Mont-ral, Mel El Remei, Vinya Janine i Vins Padró. A més, el tast d'aquest any inclourà música en directe.

Els tiquets es vendran durant tot aquest dimarts de la Firagost a l'estand de Vives Ambròs situat al Pati i mitja hora abans, a la plaça de l'Oli. Aquests tindran un preu de 10 euros i les places són limitades. L'acte el conduirà el xef Albert Roig, de ForEvents, i la música que animarà la promoció serà a càrrec d'Oxigen Studis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Entitats i plataformes es manifesten demà contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA