Vallès Oriental

L’ocupació a les cases rurals puja al juliol i ja frega el 50%

Els allotjaments hotelers també han incrementat les reserves en quasi 10 punts

El percentatge d’ocupació turística durant el mes de juliol al Vallès Oriental ha estat positiu comparat amb el mateix període de l’any passat en hotels i cases rurals.

En els establiments hotelers aquest augment ha estat de 9,94 punts percentuals (pp) respecte les dades de l’any 2014, passant d’una ocupació mitjana del 59,49% a una del 69,43% d’aquest mes de juliol passat. En aquest tipus d’allotjaments i a les comarques de Barcelona, el creixement al Vallès Oriental només s’ha vist superat pel Baix Llobregat, que ha tingut un augment de 13,66 punts respecte el juliol de l’any passat.

A les cases rurals de la comarca, l’increment ha estat el més alt de la província. Concretament, de 16,38 punts passant del 32,58% del juliol de l’any anterior al 48,96%.

Per Enric Gispert, president de l’associació Hotels Vallès Oriental, la tendència d’ocupació de les places hoteleres “és millor que l’any passat”. Tot i això, Gispert també remarca que “és complicat fer valoracions a mig estiu” perquè les dades no són definitives i és millor fer-les al setembre.

L’Hotel Blancafort de la Garriga també ha notat un increment del nombre de clients. “Enguany, l’ocupació s’ha incrementat per les llargues estades; moltes reserves han passat de tres a cinc nits”, diu Patrícia Cendón, responsable de vendes del balneari. Aquestes estades més llargues faciliten obtenir una mitjana d’ocupació més alta i aquest mes de juliol han tancat amb un 55% d’ocupació mitjana, que són unes 85 habitacions ocupades. La previsió que tenen per aquest agost és de tancar-lo amb un 75% d’ocupació.
D’altra banda, el president de l’Associació de Turisme Rural del Vallès Oriental, Josep Margenat, també reconeix la dificultat de fer valoracions a mig estiu. Tot i això, preveu que l’ocupació fregui el 100% en alguns allotjaments durant l’agost.

LA MARCA BARCELONA ÉS POSITIVA PER AL SECTOR

Hotelers i empresaris turístics de la comarca coincideixen que la proximitat amb Barcelona és un element important per tenir bones ocupacions turístiques. En aquest sentit, són clau la bona situació geogràfica, sent cruïlla entre Barcelona, Girona i la costa, i també el pas de l’autopista AP-7 per ser un punt d’aturada. Per aquest motiu, Gispert considera gran part de la comarca com a “lloc de pas”. “Hotels de Caldes o del Montseny tenen un client que hi va específicament. Però trobar gent que vingui expressament a la resta de la regió és difícil”, expressa Gispert. En aquest sentit, Cendón, de l’Hotel Blancafort, coincideix que si no fos per l’oferta de balneari, un hotel de 150 habitacions a la Garriga no tindria sentit. Pel que fa al turisme rural, la situació geogràfica també esdevé una atracció per als visitants.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona