territori

Alforja acull la segona Fira Gastronòmica del Pataco

L'esdeveniment tindrà lloc els propers dies 29 i 30 d'agost

La segona edició de la Fira Gastronòmica del Pataco se celebrarà els propers dies 29 i 30 d'agost a l'avinguda de Catalunya d'Alforja. La fira, que reivindica el menjar del Baix Camp, comptarà amb un gran nombre d'activitats per tots els públics, entre les quals destaquen el dinar del Pataco i diversos tallers pels nens. En les més de 80 estands previstos, que s'obriran el dia 29 a les 4 de la tarda i el diumenge 30 a les 9 del matí, s'hi podran trobar productes d'alimentació, artesania, cosmètica natural i bijuteria, entre d'altres.

La inauguració tindrà lloc el dia 29 d'agost a les 7 de la tarda a la plaça de les monges. L'acte, que comptarà amb la presència de l'alcalde i diverses personalitats, també inclourà actuacions musicals entre les que destaca la cantada conjunta de la coral d'Alforja Floc i el grup Enxancarra Percussió. Els assistents també podran gaudir d'un menú de productes d'Alforja, a més d'un 'show cooking' a càrrec de la cuinera reusenca Mariona Quadrada. Per finalitzar i haurà concerts amb grups com "Rumb al Bar".

Diverses activitats i el dinar del Pataco pel dia fort de la fira

El dissabte 30 d'agost començarà a dos quarts de 9 del matí amb la VII Cursa 'Memorial Josep Viñas' amb la qual es pujarà a l'ermita de Puigcerver. A tres quarts de 12 del matí Mariona Quadrada tornarà a oferir classes magistrals de cuina, activitat que precedirà l'estrena de l'obre de teatre 'Els romanços d'en Carrasclet', que també es representarà en una segona sessió a dos quarts de 5 de la tarda. Un dels plats forts de la fira és el dinar popular del Pataco, que tindrà lloc el mateix 30 d'agost i es podrà degustar per un preu de 10 euros amb beguda inclosa. Aquest esdeveniment agrupa tot el poble per compartir plegats aquest menjar típic del Baix Camp a base de tonyina salada, patates i cabrassó. 

El mateix diumenge també s'oferiran visites guiades gratuïtes pel nucli antic que inclouran la pujada al Campanar. Tindran lloc a les 10, a les 11 i a les 12 del matí i s'iniciaran al Punt d'informació. Entre les personalitats que assistiran el diumenge a l'esdeveniment destaquen la vicepresidenta del govern, Neus Munté, i la Directora de la Fundació Institut Català de la Cuina, Pepa Aymamí. Les diverses activitats que es realitzaran tindran lloc a la plaça de les Monges, a l'Espai Cingle Roig i a l'avinguda de Catalunya.

La Fira Gastronòmica del Pataco té l'objectiu de promocionar els productes agroalimentaris del territori i fomentar el turisme d'Alforja, que vol convertir-se en l'atracció turística escollida l'últim cap de setmana d'agost pels interessats de la cultura i el menjar del sud de Catalunya.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona