Vallès Oriental

Mercadona fregarà els 600 treballadors al Vallès a final d’any

El grup ha incrementat la plantilla en 35 persones l’últim exercici

Les dues obertures previstes abans d’acabar l’any situaran la plantilla de Mercadona molt a prop de les 600 persones en els establiments que té a la comarca.

La firma té en cartera les obertures al polígon Jordi Camp de Granollers i al polígon de la Farinera a Mollet abans d’acabar l’any. Abans d’aquestes noves botigues, la firma ja té 570 treballadors de la comarca, que superen en 35 els vallesans ocupats ara fa un any i els futurs establiments han de fer créixer encara més la xifra.

En els últims exercicis, Mercadona ha estat un dels operadors més actius del sector, amb obertures a Montornès, Sant Fost, Cardedeu, Caldes i dues botigues a Mollet, a més d’una àmplia reforma i ampliació a Sant Celoni. El creixement de l’activitat continua aquest any amb botigues a Mollet i a Granollers que tenen les obres molt avançades. En tots dos casos, serà el tercer establiment Mercadona a les localitats.

Mercadona té actualment 13 botigues a la comarca, amb implantació a Caldes, Parets, Sant Fost, Montornès, les Franqueses, la Garriga, Llinars, Sant Celoni, Cardedeu i les dues que té a Mollet i a Granollers.

Aquests 13 establiments han contribuït a reforçar el posicionament de la cadena a Catalunya. Les dades de l’any passat assenyalen que el nombre de treballadors a Catalunya supera els 10.800 (amb un creixement de prop de 300 respecte a l’any anterior) i que el volum de compres que s’ha fet a empreses catalanes frega els 3.350 milions d’euros. Mercadona va facturar l’any passat 20.161 milions d’euros (un 2% més que l’any anterior) i va obtenir un benefici de 543 milions (un 5% més).

La presència de Mercadona a Catalunya permet una relació comercial amb 1.832 petites i mitjanes empreses del territori i, en especial amb 16 proveïdors que subministren productes per als 1.521 punts de venda que la cadena té a tot l’Estat. La relació que la cadena manté amb aquests proveïdors contribueix a un fort increment de la inversió al territori català. L’any passat, les inversions van ser de 243 milions d’euros, dels quals 148 van ser inversions directes (en obertures i actuacions logístiques) i 95 dels grans proveïdors catalans del grup.

Entre aquests proveïdors, n’hi ha dos de vallesans. Saplex, de Canovelles, va subministrar a Mercadona 40,3 milions de bosses d’escombraries i 7,7 milions de paquets de bossa de congelació d’aliments durant l’any 2014, comercialitzats sota el nom comercial de Mercadona (marca el Bosque Verde). El segon gran proveïdor vallesà és Audens Food, amb seu a Granollers i plantes a Parets, Balsareny i Sant Fruitós de Bages. La firma va servir més de 4,7 milions d’unitats de canelons, 3,8 milions de lassanyes i 14,5 milions de croquetes, amb la marca d’alimentació del grup, Hacendado.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES