Osona/Ripollès

Més de 700 persones a l’acte de Junts pel Sí amb Lluís Llach a Ripoll

També hi van participar la vicepresidenta del Govern, Neus Munté; el número 7 per Barcelona, l’economista Oriol Amat, i l’alcaldessa de Vallfogona, Carme Freixa, a més de l’alcalde de Ripoll i candidat, Jordi Munell, que va presentar l’acte.

Nota de premsa de Junts pel Sí

Lluís Llach: “Farem possible el renaixement d’un nou país, per i amb les persones. Serà un Estat nou i renovat”

Més de 700 persones han omplert la Plaça de l’Ajuntament de Ripoll

El número 1 de la candidatura per Girona, Lluís Llach, ha explicat que ‘això va de debò’. Llach ha parlat de l’esforç que han hagut de fer els darrers anys els mestres, els metges i els funcionaris per aguantar l’opressió de l’Estat. El candidat per Girona, ha dit que ‘nosaltres no anem contra Espanya ni contra els espanyols, anem contra un Estat que també oprimeix i escanya els espanyols. Els espanyols també en són víctimes, ja que també oprimeixen els seus drets socials i econòmics’, ha dit contundentment Llach.

‘S’ho han carregat tot en 35 anys. En tot aquest camí, però, hi ha un moment transcendent, el dia que deixem deixar de ser aspirants a ciutadans per convertir-nos en ciutadans de ple dret, que comença el 2010’, ha dit Llach. ‘S’ha acabat. Estem en una de les insurreccions democràtiques populars i pacífiques més grans d’Europa’.

El cap de llista per Girona ha afegit que ‘hem decidit ser nosaltres els protagonistes de la nostra història, i això ens fa ser ciutadans de ple dret’. ‘Farem possible el renaixement d’un nou país, per i amb les persones. Serà un Estat nou i renovat’.

El número 7 per Barcelona, Oriol Amat, ha explicat que ‘el 27S a la nit es comptaran vots, es comptaran els Sí i el No. La clau és que siguem molts. Només així podrem fer un nou país i començar de zero’. Amat ha afegit que ‘paguem molts impostos i un 40% no tornen a Catalunya, en total 16 mil milions d’euros, el que significa que cada català paga 2200 euros l’any que no tornen. Això ho podrem canviar i destinar aquests diners a polítiques socials’. Amat també s’ha referit a les pensions ‘la gent no ha de patir. La clau de la viabilitat de les pensions és la relació entre les persones que treballen i les persones que són pensionistes. A Catalunya hi ha menys atur que a la resta d’Espanya, per tant, no s’ha de patir i seran totalment viables’.

La número 8 per Barcelona, Neus Munté, ha dit que ‘hem de culminar el 27S el que no vam poder culminar el 9N. Som una candidatura transversal, això ens fa forts. Necessitem eines d’estat per millorar la vida de les persones’. Munté ha explicat que ‘Catalunya pateix un dèficit social perquè aquest assetjament ens provoca patiment social per tirar endavant les polítiques que la gent necessita’. Els pressupostos generals de l’Estat són, ha dit Munté, ‘un frau per a Catalunya, que té conseqüències per a tothom’. ‘Catalunya també pateix un dèficit democràtic, ja que tenim al davant un Estat que té por de les urnes, que té al·lèrgia a la democràcia. Les urnes són l’única solució, aquí i a tot arreu’. ‘Tenim el dret i el deure de fer aquest nou país, millor per a tothom’, ha conclòs Munté.

Carme Freixa, candidata suplent a la llista per Girona, ha parlat de què ‘els dies que falten fins el 27S hem de treballar per aclarir els dubtes que tenen algunes persones sobre la independència. Les solucions als problemes de les persones només passen per la sobirania nacional. Fer un país millor és el nostre objectiu’.

Junts pel Sí ha aplegat més de 700 persones a la plaça de l’Ajuntament de Ripoll aquest dissabte al migdia.

Totes les dones candidates s’han fet una foto coincidint amb el Superdissabte, que pretén aconseguir convèncer les indecises a votar per Junts pel Sí. El Superdissabte s’ha fet arreu de Catalunya, on dones de tots els pobles han sortit a convèncer i a explicar què és Junts pel Sí.

L’acte ha estat presentat per l’alcalde de Ripoll i membre de la candidatura de Junts pel Sí a Girona, Jordi Munell.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA