Societat

Més de mig miler d'ebrencs es planten a la N-340 per exigir solucions a la mortalitat d'aquest punt negre viari

Els alcaldes reclamen la construcció del tram ebrenc de l'A-7 i la ciutadania la gratuïtat immediata de l'A-P7

Més de mig miler de ciutadans s'han sumat a la manifestació convocada pels alcaldes de les Terres de l'Ebre. La marxa ha recorregut un quilòmetre de la N-340 sota un lema que reclamava la construcció del tram ebrenc de l'autovia A-7, el tan reivindicat desdoblament de la via. L'ha encapçalat una desena d'alcaldes que després dels últims accidents mortals s'han plantat.

Dilluns acompanyats dels consellers de Territori i Interior, Sant Vila i Jordi Jané, es reuniran amb Foment a Madrid amb l'amenaça de repetir aquestes protestes si no arriben solucions. Els veïns tenen encara més pressa i han reclamat la gratuïtat de l'autopista AP-7 entre Ulldecona (Montsià) i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp).

Després dels dos últims accidents mortals, amb quatre víctimes, a la N-340, al Perelló, al Baix Ebre, s'han esgotat les últimes engrunes de paciència del territori amb una ‘via negra' de les carreteres catalanes i que alguns ja anomenen com la “carretera de la mort”. Les solucions són sobre la taula des de l'any 2000 però encallades i sense pressupost. Es tracta del desdoblament de la mateixa carretera nacional o la construcció del tram de l'autovia A-7 entre el Perelló, al Baix Ebre, i la Jana, al Baix Maestrat. Dilluns, una delegació del territori, acompanyats dels consellers de Territori i Interior, Sant Vila i Jordi Jané, es reuniran amb Foment a Madrid, amb l'amenaça de repetir aquestes protestes si no arriben solucions.

El resultat d'aquesta reunió es posarà en comú, dimecres, amb la resta d'alcaldes i representants de les administracions ebrenques i es decidirà si les protestes continuen o quines altres accions cal emprendre per fer reaccionar el govern espanyol. “Hi ha consens al territori per reclamar que el govern de l'Estat tingui d'una vegada per totes la sensibilitat de fer la nova A-7 que compta amb el consens sobre el traçat al territori i hi ha una necessitat perquè és una de les vies més transitades de l'estat espanyol”, ha dit el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès. “No entenem que al 2015 no tinguem encara pressupost per poder executar aquesta via necessària per al transport des del País Valencià fins a la frontera”, ha apuntat.

Gratuïtat a l'autopista

Els veïns tenen encara més pressa i han reclamat la gratuïtat “ja” de l'autopista AP-7 entre Ulldecona (Montsià) i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp). Des de la Federació de Veïns de Tortosa, el seu president, Jordi Moreso, ha recordat la feina que venen fent des de fa mesos per reclamar solucions a la mortalitat de la N-340 i ha celebrat que “els polítics per fi s'hagin dignat ajudar-nos”.

“Demanem als polítics que no vinguin només avui a tallar la N-340, que no parin de fer força i treballar fins que no aconseguim el desdoblament de la carretera”, ha demanat Moreso. “No ens deixeu ara, veniu tots els dies fins que no aconseguim el que nosaltres volem”, ha reclamat.

El record a les víctimes i la por

La N-340 al seu pas per les Terres de l'Ebre té un alt volum d circulació amb més de 13.000 vehicles pesats circulant diàriament. Aquesta carretera, però, és també la principal via de circulació dels veïns de molts municipis del Baix Ebre que han de conviure en el seu dia a dia amb milers de vehicles pesats i un gran volum de circulació.

Com ha recordat l'Abel del Perelló són molts els amics, familiars, i coneguts que han vist morir a la N-340. “És un perill”, ha recordat. També la Pilar, de l'Aldea, que hi va perdre un fill fa 28 anys, ha insistit que no es pot deixar de lluitar per aconseguir solucions i ha demanat als polítics que surtin al carrer i coneguin com pateixen les persones que perden un ésser estimat.

“La situació està pitjor. Els vehicles són més ràpids i les infraestructures no estan preparades. Hem perdut el respecte a la velocitat. Si una persona no s'estima a si mateix, no estima als demés i últimament la gent s'estima molt poc”, ha lamentat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona