Vallès Oriental

La reforma del camí de la Garriga a Figaró s’allarga fins al novembre

Aquest dilluns es tallarà el pas a vianants i ciclistes

Amb un retard considerable respecte al que s’havia anunciat, aquest dilluns continuaran les obres d’adequació del camí fluvial del Congost entre la Garriga i Figaró, uns treballs que s’havien d’haver acabat del tot el mes d’agost.

El nou calendari preveu que les obres acabin al mes de novembre.

Segons informa el Consorci per a la Defensa de la Conca del Besòs, aquest dilluns 14 de setembre es tallarà el pas del camí a vianants i ciclistes, ja que hi haurà operaris i maquinària treballant després que ja s’hagi desbrossat i adequat tot el tram del camí de 3,38 quilòmetres que connecta la Garriga i Figaró. Ara mateix, ja és un pas molt concorregut per caminants i ciclistes però presenta alguns problemes que se solucionaran amb aquestes obres, pressupostades en 111.000 euros aportades pel Consorci del Besòs i el Consell Comarcal.

Les obres preveuen la millora de tot el traçat –de 3,3 quilòmetres– consolidant la plataforma i actuant concretament en punts de pas difícil i també en el gual de la Passola, on el camí travessa el riu Congost. Aquest punt es farà amb pedra collada, que anivella el pas al mateix temps que deixa passar l’aigua per entremig. La solució adoptada ja ha estat provada en altres passos de gual on ha estat desestimada la possibilitat de fer-hi una passera fixa a manera de pont.

Després de les obres, l’Ajuntament de la Garriga es farà càrrec del manteniment de tot el camí, que ara mateix és l’única alternativa a la C-17 per a usuaris i ciclistes. També hi discorre el rec Monar.

En total, el camí fluvial del Congost té 37,8 quilòmetres de llargada i circula per paratges tan importants ecològicament com el meandre de Gallicant, en el punt d’unió entre els paisatges del Montseny i dels cingles de Bertí.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia