Societat

+L'alcalde del Perelló lamenta que la negociació amb Madrid per la N-340 es converteixi en una “pèrdua de temps”

Ferran Cid, que no descarta noves mobilitzacions, mostra el seu desacord amb el resultat de la trobada entre representants de la Generalitat i el Ministeri de Foment

L'alcalde del Perelló (Baix Ebre), Ferran Cid, ha lamentat que la reunió entre els consellers de Territori i d'Interior amb el Ministeri de Foment per trobar solucions a l'elevada accidentalitat de la carretera N-340 hagi acabat sense cap resultat palpable. “Que no ens venguin una moto sense rodes, això és perdre el temps”, ha declarat Cid, qui assegura no entendre per què el Govern espanyol no accepta desviar els camions per l'autopista AP-7, de forma obligatòria i amb bonificacions, com va fer al tram de la N-II per Girona. Els alcaldes dels municipis afectats i representants del Govern es reuniran aquest dimecres per valorar els resultat i Cid no descarta convocar noves mobilitzacions.

De la trobada aquest migdia a Madrid, que s'ha allargat poc menys de dues hores i en la qual han pres part el conseller d'Interior, Jordi Jané, el de Territori, Santi Vila, i el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez Pomar, només n'ha sortit la creació d'un grup de treball per “estudiar molt a fons” l'elevada concentració de trànsit de vehicles pesats i la gran sinistralitat del tram ebrenc de la N-340. Gómez Pomar ha assegurat que convocarà associacions i entitats de transportistes per parlar “seriosament” de possibles bonificacions per desviar el trànsit des del “consens”. Però cap mesura concreta, ni molt menys imminent.

“No hi estic d'acord. Si s'ha aplicat a Girona i es va arribar a un acord dijous al Perelló –en la reunió d'alcaldes i representants de la Generalitat al territori–, no és tan difícil donar continuïtat al sistema, que el conseller diu que econòmicament s'equiparà perquè la bonificació es recupera per l'alt nombre de camions que s'obliga a desviar”, ha argumentat contrariat Cid, qui considera que aquestes trobades es revelen com una “pèrdua de temps” i una “desconsideració” cap als habitants del territori. “És voler fer-ho llarg, que la gent vegi que treballen i arribar a dir el mateix que es proposa a l'última reunió”, ha insistit.

Després que mig miler de persones convocades pels mateixos alcaldes tallessin la N-340 al seu pas per Camarles aquest dissabte al migdia –com a colofó d'una setmana negra en aquest vial que s'ha tancat amb quatre morts en dos dies al Perelló–, els escassos resultats de la trobada de la Generalitat amb Foment podrien tornar a reactivar les protestes. Aquest dimecres, el conseller de Territori i Sosteniblitat, Santi Vila, ha de transmetre als representants municipals els resultats de la trobada. “Hem de parlar amb els companys i altres alcaldes afectats per a prendre acords. Poden ser de molta o poca unió”, ha avançat Cid, partidari d'exigir a Madrid, més enllà de posicions comuns rebaixades, que apliqui de forma imminent la gratuïtat de l'AP-7 mentre no construeix l'autovia A-7.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona