Societat

La cultura, protagonista de les Festes de Tardor de Lleida

El centre històric torna a ser l'escenari principal de la celebració, que inclou l'actuació de dotze grups lleidatans i, entre altres, la celebració dels 175 anys dels gegants Romans, amb grups d'arreu

A Lleida quan s'acaba l'estiu comença la festa. La ciutat dóna una gran benvinguda a la tardor amb una celebració que omple els carrers de centenars d'activitats. Són les Festes de Tardor, enguany del 25 al 29 de setembre, que tornaran a tenir com a escenari principal el centre històric. El programa festiu segueix la línia dels últims anys, posant l'atenció en la cultura i destacant els elements de cultura popular, que tindran el seu protagonisme amb l'Anem de Festa i el seguici. Amb motiu dels 175 anys dels gegants Romans, Marc Antoni i Cleòpatra, hi haurà una representació teatral, d'Els Gegants Som, amb participació de colles i grups d'arreu de Catalunya.

Durant la presentació del programa festiu, la tinent d'alcalde i regidora de l'àrea de cultura, Montse Parra, explica que es mantenen algunes cites clàssiques del programa, com ara la diada castellera dels Castellers de Lleida; la cerimònia del casament reial de Ramon Berenguer IV i Peronella d'Aragó, de l'Associació de Moros i Cristians de Lleida; les activitats infantils en diversos escenaris, i les activitats i les visites guiades a diferents equipaments de la ciutat. Activitats destacades del programa són la Gran Nit de Foc, la segona edició de la mostra de cervesa artesana i les Firetes, situades a la zona de Copa d'Or. Al Teatre Municipal de l'Escorxador s'escenificarà Wasted, de la companyia local Íntim Produccions, i al Teatre de la Llotja, Pels Pèls, d'Abel Folk, amb Mercè Comes, Àlex Casanovas i Beth Rodergas. Pel que fa a les activitats esportives, hi ha espai per al tir olímpic, l'hípica, el bicitrial, piragües, la Down Lleida i la cursa de Sant Miquel. La festa es clourà amb el tradicional castell de focs, al marge esquerre del riu Segre.

El lleidatà Miquel Roig és l'autor del cartell que il·lustra el programa de festes d'aquest any, i el pregoner és el músic i compositor també local Pedro Pardo. Cal recordar les activitats organitzades Després de la Festa, com ara el Musiquem Lleida i la representació de Les Bruixes del Pont del Boc, a la Copa d'Or i al Sot de Fontanet.

La música

Com ja és tradició, la programació musical de les Festes de Tardor dóna especial rellevància a les formacions lleidatanes, que actuaran en diversos escenaris. En la revetlla de dissabte tocaran Germà Negre, la Troba Kung-Fú i Quoniam, quart premi de la Mostra Directe 15, que obrirà l'espectacle.

Entre altres grups, hi haurà els lleidatans Família Torelli i Sonsonite (divendres); Blind Point, Unlimited Addiction i Contraband (dissabte), i la nit Ponent Roots (dilluns). La rumba ocuparà el diumenge a la tarda amb el centenari del naixement de Lo Parrano, Enric Pubill.

Espai per als ‘drones' a la Fira de Sant Miquel

Una de les principals novetats de la 61a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i la 30a edició d'Eurofruit, certàmens que es faran del 24 al 27 de setembre al recinte firal lleidatà, és la creació d'un espai específic destinat als drones. Inclourà una zona d'exposició i de vols i es complementarà amb la celebració de jornades tècniques. Enguany també es reforça l'Illa del Reg, un espai temàtic centrat en els regadius i en les comunitats de regants; i hi ha una major presència del sector de viveristes procedents de l'Estat espanyol i del francès. La gran manifestació firal internacional inclourà 325 expositors directes repartits en una àrea de 64.000 m² d'exposició, cosa que representa la plena ocupació del recinte. També hi haurà 64 propostes d'activitats paral·leles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona