Vallès Oriental

#27SVOr

Quilometrada per votar a casa

Cinc vallesans expliquen els motius que els fan agafar l’avió per poder votar aquest 27-S

La Teresa Sala de Buén, des de Viena. La Cristina Torra, en Carles Pérez i l’Albert Nogueras, des de Londres. En Pere Cornellas, des de Zuric. Tots cinc faran un viatge exprés al Vallès Oriental per poder votar en les eleccions d’aquest diumenge.

Venir a Catalunya era una manera d’assegurar-se que podrien votar en unes eleccions que tots ells consideren excepcionals.

“M’agrada poder exercir el meu dret a vot, i més en unes eleccions que es presenten com a plebiscitàries. A diferència de la meva parella, per ara no estic registrat al consolat espanyol i prefereixo venir a votar de forma presencial, em transmet més confiança”, explica Pere Cornellas, fill de Granollers, des de Zuric. “Creiem que són unes eleccions històriques i que tots els vots compten si volem ser un país independent. No volíem ni podíem faltar-hi”, asseguren la Cristina Torra i en Carles Pérez, de la Garriga, en un correu electrònic enviat des de la capital britànica. Per la Teresa Sala, també de la Garriga, és important “viure aquest moment històric a prop de la meva família i poder aportar el meu granet de sorra al procés”. “És el vot més important de tota la història de Catalunya i és un moment clau per decidir si volem néixer i créixer com un nou país o volem seguir maltractats per Espanya. Ens ho juguem tot: el nostre futur com a nació i com a catalans depèn de les urnes del 27-S”, assegura l’Albert Nogueras, fill de Martorelles, que treballa a Londres des d’aquest setembre.

Nogueras va topar amb les dificultats de votar per correu. “Els terminis que m’exigien no eren realitzables per mi. Hauria d’haver arribat a Londres una setmana abans del que ho vaig fer o ser a Martorelles quatre dies més”. La Teresa Sala ni ho va provar. “No volia córrer el risc de no rebre les paperetes a temps”. La Cristina i en Carles tampoc ho van intentar. “Ja sabíem d’amics que havien tingut problemes en les eleccions del 2012”, comenta la parella, que viu a Guildford, al sud de Londres, des del març de 2014.

L’avió és el mitjà de transport que han escollit. La majoria per una estada curta, de poques hores a Catalunya. “Venim expressament a votar. Marxem dissabte i tornem dilluns a primera hora per arribar a la feina sense haver de demanar festa”, comenta la Cristina Torra. Tot i que tenia bitllets per arribar a Girona, l’Albert Nogueras aterrarà a Perpinyà dissabte perquè, explica, la vigília del 27-S hi ha convocada una vaga de controladors aeris d’unes hores a l’Estat. “No sé com podria afectar el meu vol”, apunta aquest jove de 23 anys, que el mateix diumenge al vespre ja tornarà a ser a Londres. En Pere Cornellas també ve només pel cap de setmana, mentre que la Teresa Sala farà una estada més llarga, de cinc dies.
Internet i la possibilitat de connectar amb els mitjans catalans els ha permès seguir el debat electoral d’aquests dies. “He seguit la campanya com si estigués a Martorelles”, explica l’Albert Nogueras. Però també dels mitjans de comunicació propis de cada país. “L’11-S va tenir molta repercussió als mitjans austríacs. La gent té interès pel que està passant a Catalunya i sobretot en les raons que ens han portat a aquesta situació”, comenta Teresa Sala. “És interessant veure com els mitjans d’aquí com la BBC, Skynews, The Guardian... es fan ressò del moment històric que està vivint el país”, indica la Cristina Torra. “A Suïssa s’està parlant aquests dies de si el govern hauria de mitjançar entre Catalunya i Espanya”, diu en Pere Cornellas, que l’any passat ja va venir per votar a la consulta del 9-N.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós