Societat

El Fòrum actuarà de centre de repartiment de refugiats

Mil dos-cents sirians, afganesos i eritreus arribaran abans de novembre a Barcelona

Colau hi destinarà 10 milions

Demana als veïns que primer es deixi treballar als professionals

Catalunya acollirà 1.200 refugiats sirians, afganesos i eritreus abans del mes de novembre, va anunciar ahir l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que va assegurar que uns 800, entre 600 i 800 en concret, es quedaran a la ciutat de Barcelona. Els serveis municipals estan ja preparant l'edifici del Fòrum per allotjar aquests centenars de persones. Colau va dir ahir que el consistori ha aconseguit la dada dels refugiats que vindran a Barcelona gràcies a contactes internacionals no oficials perquè, va insistir, “el govern (de Madrid) no compta amb les administracions locals i autonòmiques”.

La vicepresidenta de la Generalitat, Neus Munté, va confirmar ahir que el govern espanyol “encara no s'ha pronunciat sobre els criteris de repartiment de les persones refugiades” i va assegurar que el govern ha dissenyat un dispositiu per estar al “màxim preparat” per quan es produeixi l'arribada de les famílies.

L'alcaldessa Ada Colau va demanar ahir “responsabilitat” als barcelonins perquè en un primer moment en l'acollida “siguin només els professionals d'emergències els que els atenguin, vista la situació de vulnerabilitat de les persones que arribaran i la seva necessitat d'intimitat”. A l'edifici Fòrum es quedaran un temps, les primeres dotze i tretze hores, per rebre atenció mèdica, social i psicològica urgent. Des d'allà, on s'espera que no hi hagin ni de dormir, aniran a un centre del carrer Llacuna, si els cal atenció mèdica o psicològica urgent, o en altres deu punts d'atenció repartits per la ciutat. Aquests espais són centres municipals i edificis i pisos cedits per ordes religiosos i també per particulars. L'Ajuntament de Barcelona ha destinat una partida de 10 milions d'euros en aquesta operació d'acollida, i es calcula que el cost màxim del pla seran uns 50 euros per persona i dia.

L'assignació dels centres es farà en funció del perfil dels refugiats, si són famílies amb menors, discapacitats, menors no acompanyats, joves o adults sols.

El president de CiU a l'Ajuntament de Barcelona i exalcalde, Xavier Trias, va demanar ahir a Ada Colau “un canvi de xip” i que “deixi de fer d'activista per fer d'alcaldessa”. “Quan ets alcalde has de fer d'alcalde i no fer alcaldades”, va dir, i en relació amb la polèmica de les banderes al balcó de l'Ajuntament el dia de la Mercè va dir: “Hi ha un reglament per complir i l'alcaldessa, com a presidenta del plenari, ha de posar ordre al consell plenari i al balcó de l'ajuntament.”

LES FRASES

Amb els refugiats, Madrid no compta amb l'administració local ni autonòmica
Ada Colau
alcaldessa de barcelona
Colau ha de fer un canvi de xip. Ha de deixar de fer d'activista i fer d'alcaldessa
Xavier Trias
president ciu ajunt. barcelona

Les administracions s'alien

Àrea Metropolitana

L'Àrea Metropolitana de Barcelona va aprovar ahir una partida de 251.000 euros destinada a l'acollida de refugiats procedents de Síria o altres conflictes bèl·lics, que aniran a parar al Fons Català de Cooperació. El ple del Consell Metropolità de l'AMB va votar la “moció de suport a l'acollida de població refugiada amb el vot favorable de tots els grups menys el PP, que es va abstenir. La moció defensa que “és absolutament urgent i necessari abordar aquesta problemàtica de manera coordinada i solidària en l'àmbit de la UE, superant les limitacions de propostes com les d'assignar i redistribuir refugiats en quotes obligatòries”.

Diputació

La Diputació de Barcelona va aprovar la setmana passada destinar 100.000 euros a l'ajuda dels refugiats de forma immediata.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona