Societat

30 trens i 9.500 passatgers de l'alta velocitat afectats pels talls en cables de la fibra òptica

Caos a l'estació de Sants per la interrupció dels trens d'alta velocitat a la xarxa de Catalunya

Renfe ha habilitat autobusos per cobrir el recorregut entre Tarragona i Barcelona per carretera i ofereix el trasllat en tren convencional de Barcelona i Figueres

Tota la circulació de trens d'alta velocitat (TAV) ha quedat interrompuda a partir de les 7h com a conseqüència d'un “intent” de robatori de cable de fibra òptica que s'ha produït entre Vilafranca del Penedès i Gelida, segons ha informat Adif i Protecció Civil, que ha activat la prealerta del Ferrocat. Adif ha informat a primera hora d'una “incidència ferroviària” que ha obligat a interrompre la circulació dels trens d'alta velocitat a Catalunya, tot especificant que “s'està treballant per a la reparació el més aviat possible i investigant les causes”.

10.15h: En una roda de premsa, el responsable de Renfe Catalunya, Fèlix Martin, ha informat que fins a les 10h, 20 trens i 7.000 passatgers s'han vist afectats pels talls al cable de la fibra òptica, que ha explicat ha afectat les instal·lacions del canvi de vies de l'alta velocitat, raó per la qual s'ha decidit “paralitzar” la circulació dels combois per una qüestió de seguretat.

A les 8.52h, Renfe ha informat a través del seu perfil de Twitter que ha habilitat un servei d'autobusos per als passatgers per cobrir el tram afectat, entre Tarragona i Barcelona.

Des de Figueres cap al sud, Renfe trasllada les persones que tenien bitllet d'AVE en trens de Mitja Distància i regionals. L'afectació fa que no surti cap tren des de les estacions de Sants i de Girona.

A les 9h, Adif ha ampliat l'avís per incidència, informant que l'afectació era entre el Camp de Tarragona i Figueres-Vilafant i que el servei d'autobusos alternatiu s'havia habilitat entre Tarragona i Barcelona, sense especificar en el comunicat quina opció s'oferia als usuaris per fer el tram entre Barcelona i Figueres.

Des de megafonia i a les 9.43h a través de Twitter , Renfe ha recomanat als usuaris “utilitzar el servei de Rodalies” de Catalunya per fer viatjar fins a Barcelona. Uns deu minuts abans, Renfe ha informat que els viatgers del tram Barcelona-Figueres han estat desviats cap a la R11 de Rodalies.

Passatgers atrapats, queixes i desallotjaments

A les 8h del matí, segons Protecció Civil, s'han vist afectats dos trens AVE que ja estaven en circulació. La resta que havien de sortir al voltant d'aquesta hora no ho han pogut fer. Cap a les 9h, Protecció Civil ha informat que els passatgers d'un dels tren aturat a Sant Vicenç dels Horts han estat traslladats en autobús fins a Barcelona i en tren convencional fins a Figueres.

Usuaris de l'altre tren, que segons expliquen a través de Twitter, es troba prop del Montseny, en concret, entre Riells i Viabrea, es queixaven a les 9h que portaven dues hores parats. Protecció Civil ha anunciat que el tren s'ha desallotjat cap a un quart de deu del matí.

Altres viatgers es queixen que es troben parats prop de Girona o dins de la mateixa estació de Sants des de fa més de dues hores i que no han rebut cap tipus d'informació ni explicació sobre la incidència. És el cas per exemple d'un professor de la UOC que es mostrava “cabrejat” per la falta d'informació i lamentava que s'han sentit “abandonats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona