Societat

Mercats de segona mà:

més que comprar

Reviure els objectes

Els mercadets d'estris diversos són una opció per comprar de manera més sostenible

Volen dinamitzar una localitat o promoure el reciclatge amb aquesta iniciativa

Amb aquestes iniciativesvolen fomentar l'intercanvi o el consum més sostenible

Més de vint paradetes van ser les que dissabte es van aplegar al mercadet d'objectes de segona mà de la Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET), una activitat que no és nova però que cada cop guanya propostes i adeptes a les comarques de Tarragona. Tot i que poblacions petites com Renau conceben els mercadets com un catalitzador de la vida al poble, amb altres iniciatives com el Vintage Market de La Cantonada pretenen ajudar-nos a trobar aquell objecte especial a un preu immillorable. Tots aquests projectes demostren que, a vegades, comprar pot ser molt més que comprar.

Hi havia roba i complements, però també articles de motociclisme, joguines antigues, decoració vintage, llibres, aparells electrònics, productes ecològics, sabons, bijuteria, artesania ètnica i discos, entre molts altres productes. Tota aquesta oferta és la que es podia trobar en el Mercat d'Objectes de Segona mà, que es va dur a terme a l'Escola de Natura Francolí de Tarragona.

La iniciativa, organitzada pel CET, fomenta l'intercanvi d'objectes ja inservibles per a uns, però molt valuosos per a d'altres i, alhora, consciencia de la necessitat de reciclar i d'aprendre a donar una nova vida a molts estris que fem servir en el dia a dia. Per aquest motiu, el mercat també va incloure una activitat de reciclatge per als més petits.

Combinar reciclatge i moda també és l'objectiu del Vintage Market, que cada mes se celebra al bar La Cantonada de Tarragona, una iniciativa amb què es pretén trobar roba en bon estat a preus assequibles i, fins i tot, fer alguna troballa interessant.

“Molta gent vol renovar l'armari i tenen moltes coses que estan bé i no els serveixen, i vaig pensar que estaria bé fomentar que la gent que tingués productes en bon estat el vengués i la gent que ho necessiti compri”, sosté Marta Naranjo, la impulsora d'aquest projecte, resultat també d'altres iniciatives semblants que ja s'havien dut a terme a Tarragona fa temps, com el Mercat de Santa Rita.

Al Vintage Market s'hi pot trobar des d'una peça de roba en bon estat per un preu inferior a cinc euros, fins a peces de factura vintage o propostes interessants de petites botigues locals o dissenyadors emergents.

De cara a aquest Nadal, la proposta s'ampliarà i els organitzadors preveuen fer una sèrie de mercats temàtics –centrats en la música, les joguines i l'artesania– amb l'objectiu que tothom tingui l'oportunitat d'intercanviar les coses que ja no faci servir i que hi pugui donar una altra vida.

Altres vegades, l'objectiu dels mercadets és fomentar la vida de poble. Aquest és el cas del Mercat del Trasto de Renau Natura, una iniciativa que es du a terme dues vegades a l'any en aquest petit poble del tarragonès i que és un autèntic revulsiu de la vida al poble.“Creiem que és interessant fomentar que la gent vingui al poble i que puguem prendre un vermut tots mentre intercanviem objectes”, destaca David Aragonès, de Renau Natura. Aragonès confirma que aquest tipus d'actes ajuden a consumir de manera diferent i, en definitiva, s'aconsegueix fer reviure aquells objectes que encara tenen corda per estona”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona