Vallès Oriental

REPORTATGE

“Si ets feliç, el teu entorn també”

Guillem López, de 35 anys, és un dels capellans que s’han ordenat diumenge a Terrassa

Guillem López va estudiar dos cicles formatius de delineació industrial, va tenir diverses feines en una oficina tècnica i en obres, i parella.

Fa uns set anys, però, va descobrir que tot allò no el feia feliç del tot i va decidir entrar al seminari i preparar-se per ser capellà. “Vaig sentir la crida de Déu a donar la meva vida al seu servei i al dels homes. Vaig sentir aquesta vocació interior perquè el que feia no m’acabava d’omplir”, explica. El procés de formació que va iniciar fa set anys ha culminat aquest diumenge amb la seva ordenació com a prevere a la catedral de Terrassa. La família i els seus amics van entendre la decisió. “Quan veuen que tu ets feliç, ells també ho són”. Fill de Terrassa, López havia estat vinculat des de petit amb la parròquia del Sant Esperit, l’actual catedral. Havia portat grups d’esplai i de formació de joves.

López serà un dels capellans més joves del bisbat de Terrassa. Creu que els preveres com ell poden aportar “força” i “esperança”, i “ser llum” per a la gent que busca retrobar la fe. Entén que l’església ha de ser oberta i ha d’acollir i que ara ha d’anar a buscar les persones fora dels temples. “Sense canviar el què però sí el com” s’arriba a les persones, assegura. Per ell, els capellans, han de “mostrar el rostre de Jesús” i “ser pont i no muralla”.

UN CAMÍ DE SET ANYS

El camí que ha hagut de fer el nou vicari de Sant Esteve de Granollers per arribar a ser capellà ha estat llarg. Un primer any preparatori, la formació en filosofia i teologia a la universitat, i la formació al seminari de Valldoreix i a parròquies. Fa un any, va ser ordenat com a diaca, el pas previ a l’ordenació sacerdotal d’aquest diumenge. López admet que aquest recorregut “ha tingut alts i baixos, com tot procés”, admet. Però això també és un factor “que ajuda a créixer i a madurar”. En aquest sentit, destaca l’acompanyament dels altres capellans. “Són un exemple que m’ha ajudat”, diu Guillem López.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona