Vallès Oriental

La UVic busca noves implantacions i Granollers pot ser un dels objectius

El rector, Jordi Montaña, ho va explicar en el discurs d’obertura del curs acadèmic

La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) està buscant noves interpretacions territorials i dins d’aquesta estratègia, Granollers, que forma part de la Fundació Universitat Balmes, podria ser un objectiu.

La intenció d’impulsar noves implantacions territorials la va expressar el rector de la UVic, Jordi Montaña, en el discurs d’obertura del curs acadèmic 2015/2016.

En el mateix acte, el secretari del Consell Interuniversitari de Catalunya, Claudi Alsina, va deixar la porta oberta a aquesta possibilitat però va ser taxatiu quan va dir que no hi haurà noves universitats territorials. “No se’n farà cap, però hi ha possibilitats d’explorar noves col·laboracions de les ja existents. Des de la qualitat i la recerca es pot pensar en una bona expansió”.

L’alcalde de Granollers va entrar a formar part del patronat de la Fundació Universitària Balmes l’abril de l’any passat i la UVic-UCC manté relacions fluïdes amb entitats de la societat civil vallesana i també amb la Fundació Martí l’Humà de la Garriga. El campus de Vic acull, a més, un bon nombre d’alumnes del Vallès Oriental. Per tot plegat, l’ampliació de la col·laboració amb Granollers sembla molt més probable que amb el Tecnocampus de Mataró, on ja hi ha una estructura molt consolidada amb més de 2.000 estudiants, però vinculada a la Universitat Pompeu Fabra.

En el seu discurs, el rector Montaña va convidar a pensar la UVic-UCC “en plural i geogràficament estesa”.

Josep Mayoral, per la seva banda, ha confirmat la “vocació de buscar nous espais de col·laboració”, tot i que encara no es pot parlar de projectes més concrets. “Confluïm pel que fa a estratègies i voluntat i estem en una fase molt rica de diàleg i anàlisi d’oportunitats. És el moment de parlar i marcar criteris i objectius”. Emmarca la col·laboració en l’aprofundiment dels vincles dels municipis situats a l’entorn de la C-17, que ha de tenir en la UVic l’eix del coneixement.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou projecte per recuperar varietats autòctones resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX