Vallès Oriental

La revisió del sistema de semàfors amb càmeres de les Franqueses conclou que funcionen correctament

La Plataforma d’Afectats per les Multes torna a manifestar-se al ple

La revisió que va fer una empresa especialitzada sobre el sistema de control semafòric amb càmeres a diversos punts de les Franqueses ha determinat que funciona correctament.

Ho va anunciar el regidor de Seguretat Ciutadana, Ferran Jiménez (CiU), responent a les preguntes que uns quants membres de la Plataforma d’Afectats per les Multes (PAM) li van adreçar al final del ple de dijous passat.

Jiménez va dir que havia rebut l’informe de la revisió aquell mateix dia i va llegir íntegrament les conclusions, tot i que va ser difícil seguir la lectura, constantment interrompuda per les escridassades dels membres de la plataforma. En resum, les conclusions diuen que el sistema funciona correctament, que ha contribuït a reduir la velocitat dels vehicles i ha augmentat la seguretat en els passos de vianants. L’informe afegeix que la senyalització del sistema de control és la correcta i que el procediment sancionador també ho és, ja que els enregistrament de les imatges els fa l’empresa que gestiona el sistema, però la Policia Local visiona una per una totes les gravacions i és la que imposa les sancions.

La revisió del sistema la va fer l’empresa Asesoría de Infraestructura y Movilidad, de Barcelona, entre finals de setembre i principis d’octubre amb un cost de 4.500 euros més IVA. L’estudi es va encarregar després que el ple de l’Ajuntament del mes de juliol aprovés una moció en què demanava que el sistema fos revisat per una empresa externa especialitzada. Hi van votar a favor el grup de CiU, al govern, i els d’Imaginem, PSC, ERC i PP. Els punts regulats per semàfors amb càmeres són la rotonda de Can Mònic, la cruïlla de la carretera de Ribes amb la de Cànoves i el carrer Catalunya a Llerona. Aquest és, de fet, el punt que genera més polèmica perquè la PAM assegura que genera més confusió que seguretat i que el semàfor es posa en vermell encara que no se superi la velocitat màxima permesa de 50 quilòmetres per hora.
El regidor Ramírez no va voler donar més detalls dels resultats de l’informe de la consultoria perquè, abans, els vol donar a conèixer als diferents grups municipals.

L’anunci dels resultats de la inspecció del sistema no va agradar gens a la vintena de membres de la PAM, que va seguir tot el ple i que després, en el torn de preguntes del públic, van demanar la paraula una desena de vegades –hi havia persones d’Aiguafreda, Granollers, la Garriga i les Franqueses, entre altres localitats– per tornar a denunciar que el sistema no millora la seguretat i és un instrument “recaptatori”. Un dels membres de la plataforma va advertir que en altres llocs on s’havia implantat el sistema ha estat anul·lat per sentències judicials. Aquest mateix membres de la PAM va demanar que l’Ajuntament expliqués els tractes que va fer amb l’empresa instal·ladora i que revelés quants diners va calcular que podria generar. En cas que no es doni a conèixer, va amenaçar de fer-ho públic ell mateix.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona