Vallès Oriental

Els preus dels lloguers de pisos estan estables al Vallès Oriental

El preu mitjà del 2015 al Vallès Oriental puja un 0,7% i supera els 500 euros

Al conjunt del Vallès Oriental, els preus de lloguer dels habitatges es mantenen pràcticament estables aquest 2015 respecte a les dades de l’any passat.

En concret, segons les dades de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, pugen un 0,7% i se situen lleugerament per sobre dels 500 euros mensuals (506,4 euros). El preu mitjà de l’any passat va ser de 499,3 euros.

Hi ha 16 dels 39 municipis del Vallès Oriental que tenen un preu de lloguer superior a la mitjana. Els preus més alts se situen en municipis on l’habitatge predominant és la torre o la casa aparellada. Lidera el rànquing de preus Vallromanes, on el preu mitjà per mes se situa en 894,36 euros. Vallromanes també és un dels municipis on el preu augmenta més, un 21% a partir de les dades dels 13 contractes signats aquest any. Per darrere, queda Vilanova amb un preu mitjà de 882,41 euros. Aquí l’augment també ha estat significatiu respecte al 2014: un 24%. L’Ametlla és el tercer del rànquing. De mitjana, es paguen 741,05 euros al mes pel lloguer d’un habitatge. A diferència de Vallromanes i Vilanova, els preus han anat a la baixa aquest 2015 amb una caiguda que frega el 3%.

En canvi, hi ha 13 municipis on els preus són més baixos. Sant Feliu de Codines és el poble amb els preus més assequibles: 383,81 euros de preu mitjà aquest 2015 després d’una caiguda superior al 5% respecte a les dades de l’any anterior. A Aiguafreda, el preu mitjà se situa en 398,52 euros, el segon més baix del Vallès Oriental. El tercer és Figaró amb 401,65 euros/mes. A diferència dels altres dos municipis, aquí els preus han remuntat el 2015.

En quatre poblacions –Caldes, Cardedeu, Mollet i Sant Esteve de Palautordera– els preus pràcticament són clavats als de la mitjana de la comarca. A Granollers, els preus se situen per sota de la mitjana amb 489,2 euros al mes. La ciutat, però, lidera el nombre de contractes signats amb xifres absolutes aquest 2015 amb 596. La ràtio de contractes per 1.000 habitants es manté en xifres molt similars a les de 2014 (de 17,2 a 17).

AL MOIANÈS

L’Agència de l’Habitatge dóna per primer cop aquest 2015 dades del Moianès. Aquí, el preu mitjà és de 410,8 euros. L’augment de preus, però, sí que és clar: un 6,7%. A Castellterçol, l’únic dels quatre municipis que fins ara estaven al Vallès Oriental on hi ha dades de preu mitjà, es paguen uns 379 euros al mes de lloguer.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona