Societat

Els escorcolls afecten Perpinyà i el Llenguadoc

Operacions contra l'islamisme radical a la Catalunya del Nord, Montpeller i Tolosa

La Catalunya del Nord i el Llenguadoc han estat afectats per l'onada d'escorcolls de la policia francesa en domicilis de persones sospitoses de pertànyer a grups islamistes radicals. L'actuació dels diversos cossos policials es fa en el marc de l'estat d'emergència decretat a França, sense requeriment judicial i per ordre de la prefectura (delegació del govern). La nit de dimarts a dimecres hi va haver onze operacions a Perpinyà i quatre a les poblacions rosselloneses de Bages, el Soler, Toluges i Cabestany. Un centenar de policies van participar en aquest desplegament.

Segons la prefectura, no es va produir cap detenció ni es van trobar armes o explosius. Només un perpinyanès ha quedat en arrest domiciliari, amb control judicial. La prefecta de Perpinyà, Josiane Chevalier, ha declarat que “s'han controlat persones que podien representar una amenaça per a l'ordre públic” i ha aclarit, tanmateix, que aquestes operacions “no tenien relació directa amb les massacres de París”. Chevalier ha deixat entendre que altres operacions similars podrien tenir lloc en els pròxims dies en associacions culturals i llocs de culte conflictius.

Detenció a Colomèrs

Al Llenguadoc les operacions s'han centrat sobretot a Tolosa i la seva àrea metropolitana. L'objectiu eren antics membres del grup islamista Artigat, amb el qual havia tingut relació Fabien Clain, l'home que ha estat identificat com la veu que va reivindicat en francès, en nom d'Estat islàmic, els atemptats de París. En aquests escorcolls tampoc s'ha trobat material prohibit, tot i que una persona ha estat detinguda a la població de Colomèrs i una altra ha quedat en arrest domiciliari a Tolosa. A Montpeller una parella que es disposava a viatjar a Síria ha quedat igualment en arrest domiciliari.

Aquesta mesura s'ha aplicat també a set habitants més de l'aglomeració urbana montpellerina, on s'han produït escorcolls als pobles de Lunèl, Bedarius i Alès. A la regió de Tolosa de Llenguadoc hi ha 93 persones considerades perilloses pel seu islamisme radical; a Montpeller, 78, i a la Catalunya del Nord, 51, segons una comissió d'investigació de l'Assemblée Nationale.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera

Obres pel nou horitzó
REURBANITZACIÓ

Obres pel nou horitzó