territori

Quan el regal es converteix en un art

Pocs objectes com els regals evoquen de manera tan precisa el Nadal, una època en què infants i grans gaudeixen d’intercanviar, oferir i rebre desitjats presents. Tradicionalment, aquests regals eren més aviat petits detalls que en els nostres dies han deixat pas a impressionants muntanyes de joguines i productes de tot tipus que no sempre satisfan ni les nostres necessitats ni -sovint- els nostres gustos íntims. I és que encertar amb un regal és un autèntic art en què es requereix sensibilitat i empatia amb el destinatari de l’article.

Precisament, sensibilitat, emoció i calidesa són els sentiments que transmeten els objectes exposats a la tercera edició del Regalart 2015 en què fins al 30 de desembre participen a Cal Massó vuit artistes del Camp de Tarragona. Quadres, tríptics, postals personalitzades, peces de mosaic, etcètera, el visitant podrà triar entre objectes de gran format o petites peces igualment delicades i a preus més ajustats.

Enguany és la primera edició en què Sònia González, alumna de l’espai artístic L’illa del Safrà, hi participa. Personalment, es dedica a pintar sobretot paisatges a l’oli o petits detalls de la natura com papallones. En la gran paradeta d’aquest espai artístic, l’acompanya Maria Lopera que estudia des de fa 7 anys a L’illa del Safrà i que no té cap especialització concreta perquè li agrada provar amb diferents tècniques com l’oli, l’acrílic, etcètera, o triar pintar un paisatge o quelcom abstracte. “Això sí, normalment no faig retrats de persones” explica entre rialla i rialla amb la seva companya. Gonzàlez afegeix que “regalar art és únic” i permet transmetre al destinatari l’emoció que “l’autor volia pintar”. “És molt personal”, conclou Lopera.

Diferent és la trajectòria de Fina Veciana, una artista de les imatges i les paraules, que durant anys va exposar la seva obra en la seva botiga L’estenedor i que actualment es dedica a mostrar-la en espais com el Regalart. “La proposta de regalar art és un detall molt càlid que pot arribar molt a la gent” explica amb convicció. “Com a artistes -prossegueix- participar en trobades d’aquest tipus també ens ajuda a mostrar les nostres obres de manera col·lectiva”. Veciana també crida l’atenció en la col·laboració que els artistes presents en la mostra han establert amb l’escriptor Dani Alba que està fent lectura de la seva novel·la eròtica 158 i sobre la qual estan realitzant petites interpretacions artístiques que s’uneixen al seu projecte i al plantejament escènic del Regalart.

A banda de Veciana i els alumnes de L’illa del Safrà d’Agustina Sobrino, al Regalart 2015 també participen la pintora i professora d’art Nuri Mariné de Cambrils; Rosa Virgili, creadora plàstica, nascuda i resident a Reus; Ceci Vilanova, artesana mosaïcista, resident a Vilaplana; Albert Sedano, pintor nascut i resident a Reus; Kamal Sultan, pintor gravador nascut a Iraq i resident a Cambrils; Carme Roca, escultora, escenògrafa i pintora de Valls i Isabel Fornós, artista multi disciplinar, poeta i comunicadora, nascuda a Reus i resident a Cambrils.

Després de Nadal, el Regalart romandrà obert els dies 28, 29 i 30 de desembre a partir de les 5 de la tarda a Cal Massó.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES