Societat

Nens assetjats per raó de sexe des dels 5 anys

Els col·lectius de gais i lesbianes asseguren que més de la meitat de nois homosexuals són víctimes de persecució

Alerten de l'alt risc de suïcidi entre joves victimitzats

Més de la meitat dels joves homosexuals pateixen assetjament a l'escola per la seva orientació sexual, segons la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB), que insta a abordar amb serietat aquest problema, que fa anys que existeix i que continua invisible en la majoria dels casos. El percentatge més alt d'assetjament es dóna entre els 12 i els 15 anys, però la federació té dades de víctimes des de la primerenca edat de 5 anys.

El president de la federació, Jesús Generelo, explica que almenys el 55% dels joves LGTB van afirmar, en un estudi elaborat per aquest col·lectiu, haver patit algun tipus de violència psicològica o física en l'àmbit educatiu. En declaracions a l'agència Efe, Generelo explica: “Vam fer una investigació per saber les conseqüències en la salut dels nois assetjats i, amb una mostra de 700 joves que en van patir, es va concloure que un 43% van idear el suïcidi, un 35% el van preparar amb algun detall i un 17% ho havien intentat en alguna ocasió.” El president de la federació demana que aquestes dades siguin preses en consideració, perquè es tracta d'unes xifres que dupliquen les estadístiques de risc de suïcidi de la població d'adolescents en general.

Tipologia

Segons l'enquesta de la FELGTB, la violència verbal –burles, insults o la difusió de rumors malintencionats– afecta un 64% dels nois. Es tracta de conductes que normalitzen una violència de tipus psicològic que degrada i menysprea el menor pel fet de ser LGTB. La segueix, per la seva incidència, la violència social amb mecanismes de rebuig, exclusió i aïllament cap a la persona per part del grup. En un 37% d'aquests casos són nois als quals s'impedeix la seva participació i en un 39% no se'ls deixa parlar o se'ls ignora.

Pel que fa a la violència física, el 5% diuen que han rebut pallisses; un 6%, assetjament o agressions sexuals; un 23%, amenaces; a un 36% els han llançat coses, o han rebut cops o empentes, i un 14% han patit algun tipus de violència a través de les xarxes socials o el telèfon mòbil.

Pitjor en els menors transsexuals

En el cas dels nens transsexuals, com el de l'Alan, destaca que el percentatge de víctimes d'assetjament és superior perquè “són víctimes més visibles, i això els fa exposar-se a un risc més gran”. “Al col·legi, se'ls anomena amb el nom equivocat o se'ls vesteix amb l'uniforme equivocat, fan servir uns vestidors on no se senten còmodes; és una permanent posada en qüestió del que se n'espera”, explica Generelo.

A més, alguns dels joves transsexuals “no volen anar al metge perquè allà també se'ls anomena amb un nom diferent amb el qual les famílies els coneix, si ja ho tenen acceptat”.

Per superar aquests obstacles, el president de la FELGTB, que agrupa els principals col·lectius homosexuals de l'Estat, reclama una llei integral de la transsexualitat que garanteixi “que no són persones malaltes, sinó que el mal ve de l'entorn”. La llei hauria de crear unitats de tractament d'identitat i “no de trastorn”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un cotxe amb càmera de lectura de matrícules controlarà la zona blava

Lleida
MEDI AMBIENT

Caminada a Calella per donar valor a un paratge natural amenaçat per un nou enllaç a l’autopista

CALELLA

Dues cooperatives d’habitatge faran 283 pisos protegits al Parc de l’Alba

Cerdanyola del Vallès
OLOT

Inauguren un jardí terapèutic al barri de Sant Miquel

OLOT
trànsit

Cues a l’Alt Penedès en l’operació tornada per un accident

barcelona

Un projecte de ciència ciutadana farà un mapa de la calor extrema als barris

Barcelona

La recollida selectiva a la Conca de Barberà frega el 80%

Montblanc
turisme

La Costa Brava es promociona per primera vegada al Canadà

girona
CALONGE I SANT ANTONI

Al·leguen contra la declaració del municipi com a zona residencial tensionada

CALONGE I SANT ANTONI