Societat

Detinguts els propietaris d'un geriàtric per estafar 41.000 euros a residents

Cobraven quotes superiors a les fixades i multiplicaven per quinze el preu dels serveis en diversos casos

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 28 de desembre als dos propietaris d'una residència geriàtrica de Castelldefels per haver estafat, presumptament, un total de 41.000 euros a set dels residents, ja que els cobraven quotes superiors a la real sense que ho sabessin.

La policia catalana ha detallat aquest dissabte en un comunicat que els detinguts són una dona i un home, de 44 i 48 anys, nacionalitat espanyola i amb domicili a Begues i Gavà.

La investigació va començar l'estiu del 2015, quan la policia va rebre l'alerta sobre la possibilitat que els propietaris de la residència fessin càrrecs econòmics molt superiors a les quotes fixades a residents amb solvència econòmica que no tenien familiars que es cuidessin directament del pagament.

Els investigadors van analitzar els moviments econòmics de la societat limitada gestora del geriàtric i van constatar l'estafa, que en alguns casos implicava el cobrament de quotes 15 vegades superior a l'import real dels serveis.

La informació resultant de les investigacions va permetre elevar el nombre de víctimes fins a set, amb una quantia mínima, fixada fins al moment, de 41.000 euros estafats.

Finalment, el 28 de desembre es va detenir la propietària i el seu cosí, responsables de la societat administradora de la residència geriàtrica i, sota tutela del jutjat d'instrucció competent, es van fer les entrades domiciliàries necessàries per recollir les proves penals, a les localitats de Begues i Gavà.

No es descarta que, a partir de l'anàlisi exhaustiu de la documentació decomissada, augmenti el nombre de víctimes així com la quantitat econòmica defraudada.

El jutjat instructor va deixar en llibertat amb càrrecs als detinguts, però els ha retingut el passaport amb l'obligació de comparèixer periòdicament davant l'autoritat judicial i els ha prohibit acostar-se tant a la residència com els ancians perjudicats.

El departament de Benestar Social de la Generalitat s'ha fet càrrec dels residents i els ha reubicat en una altra residència, a Gavà, després que el geriàtric hagi estat clausurat. La investigació s'ha centrat en l'àmbit econòmic i es descarta qualsevol mena de falta d'atenció o cura cap als residents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT