Societat

Blindatge i metro per al MWC

El dispositiu de seguretat s'amplia i s'endureixen l'accés i el control pel risc d'atemptats

El congrés del mòbil celebra l'esperada arribada de la L9

La pròxima edició del Congrés Mundial del Mòbil (MWC) ha estat catalogada com a “esdeveniment d'alt risc” per les forces de seguretat, que ampliaran el desplegament, enduriran els controls i estrenaran sistemes de vigilància per evitar un possible atemptat. La fira, que es farà del 22 al 25 de febrer, atraurà més de 95.000 persones, bona part de les quals són executius d'alt nivell i delegacions governamentals que ja han començat a notar els efectes d'aquests canvis.

Davant l'amenaça terrorista que hi ha al continent, els responsables del congrés i les forces de seguretat han decidit modificar i extremar el control als accessos al recinte de Fira de Barcelona a Gran Via. Un dels primers canvis que han afectat tots els assistents té a veure amb el sistema d'acreditació, que es fa amb molta antelació. Aquesta setmana l'organització ha enviat un correu electrònic als assistents per explicar-los que per completar el seu registre, en molts casos ja tramitat, cal adjuntar les dades del passaport o document d'identitat així com una imatge recent. Això permetrà a la policia poder revisar els perfils dels assistents a la recerca d'amenaces potencials, així com utilitzar unes noves càmeres de vigilància amb identificació personal a les entrades del recinte.

Més de quatre mil agents

L'any passat, la seguretat del MWC va dependre de 4.039 persones i enguany, tot i que encara no s'ha acabat de planificar, s'espera un dispositiu encara més nombrós. Els Mossos d'Esquadra hi van aportar 2.455 agents, mentre que les Guàrdies Urbanes de Barcelona i l'Hospitalet van dedicar-n'hi un total de 640. A banda, els organitzadors van contractar 624 agents de seguretat privada i 320 controladors d'accés. Entre els pocs detalls que ja han transcendit, se sap que s'ampliarà el perímetre de seguretat al voltant de la fira. En tot cas, la vigilància s'estendrà, com ja ha passat en edicions anteriors, a altres punts de la ciutat o del país on es facin actes relacionats amb el congrés, ja siguin visites culturals, sopars de negocis o festes.

“Amb l'increment dels nivells d'alerta, hem hagut de millorar els sistemes de seguretat. No serà una cosa exagerada, però sí que es farà més visible perquè tothom estigui més tranquil”, admetia ahir John Hoffman, conseller delegat de GSMA, l'associació que agrupa els principals operadors de telefonia mòbil i que organitza anualment l'MWC. “Us demanem paciència i respecte, perquè ho fem per vosaltres”, hi va afegir referint-se a l'enduriment dels sistemes d'accés.

Seguretat al marge, la gran novetat pel que fa a la logística de l'esdeveniment serà l'entrada en funcionament de la línia 9 del metro amb una parada pròpia a la fira. “És l'esdeveniment més esperat, i donem les gràcies a Barcelona i a Catalunya per haver fet realitat aquest somni”, va dir Hoffman. L'entrada en funcionament del suburbà era una de les condicions que havia imposat la GSMA per renovar la seva estada a la ciutat, ja que facilitarà el transport als milers de visitants i evitarà les congestions que hi havia en les hores punta. Davant la possibilitat que la vaga que han anunciat els treballadors pugui enterbolir aquesta estrena, l'organitzador del MWC es va mostrar optimista: “Jo no en sé res, de vagues. Estic content perquè ja tenim la línia 9 i confio que funcionarà amb normalitat. Crec que ja s'estan prenent mesures per aconseguir-ho.”

LA XIFRA

95.000
visitants
tindrà el MWC del 22 al 25 de febrer, segons les previsions de l'organització, que sempre fan curt.

LA FRASE

Es desplegaran més agents i la seguretat serà més visible perquè tothom estigui més tranquil
John Hoffman
conseller delegat de la GSMA

El congrés explorarà les possibilitats del grafè i el 5G

El MWC dedicarà una atenció especial al grafè, que per a molts és el material del futur. Es tracta d'una làmina de carboni d'un sol àtom de gruix que té enormes possibilitats en el camp de la tecnologia. El MWC tindrà una zona per mostrar els avanços amb aquest component, en la qual participarà l'ICFO. A banda, també hi haurà zones dedicades al 5G, l'internet de les coses i els dispositius portables, alguns dels àmbits amb més tirada els últims anys.

Uns 460 milions d'euros d'impacte econòmic

El MWC atraurà 2.100 exhibidors, més de 95.000 visitants, 4.000 periodistes i 160 delegacions governamentals que deixaran a la ciutat i el seu entorn més de 460 milions d'euros. Es generaran 13.000 feines a temps parcial.

Hoffman amenitza la roda de premsa amb molta vista

El cap de la GSMA és conegut pel seu sentit de l'humor a les rodes de premsa. Altres anys havia parlat del Barça o de la seva Blackberry, però ahir va anar encara més lluny en fer triar als periodistes quines ulleres l'afavorien més.

Google tornarà a tenir presència en un gran estand

Anys enrere, l'estand de Google era un dels més atractius de la fira, fins i tot amb diferents plantes connectades amb un tobogan. Després d'uns anys d'absència, enguany tornaran a Barcelona per promocionar Android.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà