Societat

L'albi

Esquarteren a Tailàndia un empresari originari de l'Albi

David Bernat feia cinc anys que residia a Àsia, on treballava de consultor independent

La policia tailandesa apunta que va ser segrestat, extorsionat, assassinat i llençat al riu a Bangkok

La policia tailandesa ha trobat repartit per diversos punts de la ciutat de Bangkok el cadàver esquarterat de David Bernat Moragues, un home natural de l'Albi (les Garrigues), resident a Àsia des de feia cinc anys i del qual s'havia perdut la pista dies enrere. L'últim cop que se'l va veure amb vida va ser el 20 de gener. Des de Catalunya, després de dues setmanes sense tenir-ne cap notícia, la seva família va acudir aquest dimarts als Mossos d'Esquadra de Lleida per denunciar-ne la desaparició.

El cas està en mans de la policia tailandesa, que és qui ha confirmat que les restes humanes trobades es corresponen amb el ciutadà català desaparegut. La identitat de Bernat es va confirmar tot comparant la denúncia de la família amb les restes humanes trobades i després de consultar-ho amb l'ambaixada espanyola. La investigació preliminar apunta que Bernat hauria estat segrestat, extorsionat i assassinat.

Les primeres restes van ser localitzades dissabte passat al riu Chao Phraya, que travessa la capital tailandesa. Des d'aleshores, van anar apareixent més restes a l'aigua, fet que va causar alarma entre la població local. El cos, pertanyent a un home de 40 anys i 1,65 metres d'alçada, havia estat esquarterat en almenys set bocins per mirar d'esborrar pistes i indicis.

David Bernat va estudiar enginyeria informàtica a La Salle de Barcelona entre els anys 1995 i 2000. Es dedicava a assessorar empreses i era especialista en el sector de les tecnologies. L'avalava una extensa trajectòria professional i, abans d'instal·lar-se a Àsia, havia viscut a Boston i a Califòrnia, als Estats Units. Recentment, havia establert connexions professionals amb l'Iran. La policia tailandesa sospita que va ser víctima d'un grup criminal. “Després de convèncer-lo perquè fes alguna cosa per a ells, el van acabar matant i, per tal d'esborrar les proves, el van llençar al riu”, manté la policia. S'ha detectat que havia ordenat moviments bancaris sospitosos a Singapur, l'Estat espanyol i Tailàndia.

Les autoritats tailandeses van escorcollar ahir l'apartament de Bernat, situat en un dels millors barris de Bangkok. La policia ja té almenys un sospitós, que encara seria al país. Se segueix la pista d'altres presumptes implicats: almenys un o més tailandesos, però també estrangers que tindrien coneixement del crim.

David Bernat venia de visita regularment a l'Albi, on s'estava arreglant una casa. La família és coneguda al municipi garriguenc, on la mare regenta l'estanc, una de les poques botigues del poble.

LA DATA

20.01.16
Va ser
el darrer cop que se'l va veure amb vida. La seva família va denunciar-ne la desaparició aquest dimarts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró