Societat

Catalunya-Nord també vol el seu procés

l'Assemblea Territorial nord-catalana de l'ANC organitza una diada per reflexionar i intercanviar propostes sobre el futur del territori

És al voltant d'un ollada que l'ANC local compta reunir totes les persones implicades o interessades en el futur de Catalunya Nord. A partir de tres punts principals, l'ANC vol establir un estat de la situació i fer propostes per trobar una sortida a la situació actual. El primer d'aquests tres punts és la constatació que molts nord-catalans segueixen el procés engegat al Sud amb esperançada, que manifesten, especialment a les Diades on participen en nombre. En segon lloc, constaten que el català, a l'espai públic, està en una fase de recessió i donen com exemples diverses entitat que el disminueixen o l'ignoren : supressió de serveis de l' ajuntament de Perpinyà, ràdios i televisions d'estat locals, ensenyament escolar i universitari, estaments polítics locals, festes i lleures, etc. En tercer lloc, potser el més amarg, l'ANC expressa que «les esperances en la independència del Sud és un greu error, un parany», que el futur de la llengua i de l'identitat no depèn del Sud, encara que el mirem «cofois i contents», però «enganyats» i que depenem de les institucions del Nord, i especialment de la nova regió administrativa (futur nom de l'entitat, estatut pròpi, Ofici de la llengua...).

Per lluitar contra el fet que «sem pocs i a vegades mal avinguts» i que només en reunir-se i fer propostes concretes d'actuació permetrà de trobar solucions a la situació actual, l'ANC C-N convida totes les persones a compartir una ollada vallespirenca aquest diumenge a Ceret.

També es presentaran unes 20 o 30 frases o lemes que reivindiquin l'identitat nord-catalana que seran sotmeses a votació. les cinc més votades seran impreses en format de postal i repartides a tota Catalunya Nord.

Diumenge 14 de febrer, 12h00

Sala Nogareda de Ceret

Inscripcions a la Llibreria Catalana i a la botiga Visca.

12€ per persona, 6€ pels menys de 15 anys



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona