Societat

Barcelona veu les primeres novetats tecnològiques en les hores prèvies a l'obertura del MWC 2016

Samsung presenta els seus nous models Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge amb la presència sorpresa de Mark Zukerberg

LG presenta un mòbil modular que permet acoblar diversos dispositius externs

Algunes companyies tecnològiques s'han avançat unes hores a la inauguració oficial del Mobile World Congress de Barcelona per donar a conèixer les seves novetats.

La firma sud-coreana Samsung ha triat un any més la capital catalana per realitzar la presentació mundial dels seus bucs insígnia: el Galaxy S7 i el Galaxy S7 Edge. L'acte ha comptat per sorpresa amb la participació del fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, qui ha destacat el potencial de la realitat virtual com a plataforma social en un futur proper.

Les principals innovacions dels nous dispositius respecte dels predecessors S6 i S6 Edge són una millora en la càmera, que té més velocitat d'obturació i millor enfocament; resistència a l'aigua, i la possibilitat d'introduir una targeta de memòria externa.

Centenars de persones han assistit a l'acte, que ha tingut lloc en un Centre de Convencions Internacional de Barcelona inundat de càmeres i periodistes d'arreu del món.

LG presenta un mòbil modular

La també sud-coreana LG ha presentat en les hores prèvies a la inauguració del Mobile World Congress de Barcelona (MWC) el G5, un telèfon mòbil modular que permet extreure la bateria en pocs segons. També s'hi poden afegir diversos dispositius externs per convertir-lo, per exemple, en una càmera de fer fotos professional o en un equip de música d'alta fidelitat.

El llançament d'aquest model s'emmarca dins l'estratègia de la companyia sud-coreana d'elevar al màxim les experiències de l'usuari.

Pel que fa a característiques, la seva pantalla és de 5,3 polsades, té una memòria RAM de 4 GB i un processador de vuit nuclis. La memòria interna és de 32 GB i es pot ampliar amb una targeta externa. A més, té dues càmeres a la part del darrere: una amb una lent estàndard de 78 graus i una altra gran angular de 135 graus, la més gran que disponible en un telèfon intel·ligent.

Una altra de les novetats destacades del G5 és la incorporació de la tecnologia always on, que permet veure de forma immediata les notificacions sense encendre el telèfon.

HP torna al mercat mòbil

El fabricant nord-americà HP ha anunciat aquest diumenge que torna al negoci mòbil amb un “phablet”, l'HP Elit x3, que pot funcionar com telèfon, portàtil i ordinador de sobretaula gràcies a la convergència del sistema operatiu Windows 10 i a una sèrie d'accessoris que es llancen simultàniament.

En una trobada prèvia a l'inici de l'MWC, el director global de Mobilitat de HP, Michael Park, ha destacat que aquest dispositiu, dissanyat “pensant en executius i treballadors productius”, permet “revolucionar la forma en què treballem”.

Ha justificat la decisió de tornar al mòbil amb el sistema operatiu de Microsoft, que segons la consultora Gartner té un 1 % de quota de mercat, perquè a l'entorn empresarial Windows segueix sent la referència.

L'objectiu d'HP amb aquest dispositiu és crear una nova categoria i s'ha mostrat convençut que tots els seus competidors seguiran el camí que han obert.

Ñ¡HP Elit x3, amb una pantalla de gairebé 6 polzades (5,96), és un “phablet” que, a través d'un “doc”, pot connectar-se a un monitor extern i convertir-se en un ordinador de sobretaula, permetent als usuaris moure's fàcilment entre diferents aplicacions de productivitat, de forma senzilla a través de diferents entorns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT