Societat

Caos circulatori per la vaga de metro a Barcelona

Els accessos a la ciutat registren cues quilomètriques de fins a dotze quilòmetres per l'aturada convocada per aquest dilluns, coincidint amb l'inici del Congrés Mundial de Mòbils

La vaga de metro coincidint amb l'inici del Congrés Mundial de Mòbils a Barcelona ha provocat un dilluns caòtic als accessos de la capital catalana, que ha acumulat retencions quilomètriques a primera hora, que han arribat als dotze quilòmetres. La situació s'ha complicat amb la pluja que ha caigut a la ciutat a primera hora del matí i en diversos accidents de trànsit que s'ha registrat en algunes vies d'accés a la ciutat.

El Metro de Barcelona ha tancat des de primera hora una vintena d'accessos com a mesura preventiva per evitar aglomeracions i gestionar el flux de passatgers, encara que ha mantingut obertes totes les estacions de la xarxa. Segons Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), el número d'usuaris que ha optat per utilitzar el metro ha baixat respecte a un dia normal, malgrat la qual cosa s'ha produït alguna aglomeració puntual.

Així ho ha informat en un comunicat TMB en la primera de les dues jornades previstes per aquesta setmana en el Metro (la segona és dimecres), coincidint amb el Mobile World Congress (MWC).

Segons l'empresa, la vaga s'està desenvolupant sense incidències, amb menys afluència de passatgers de l'habitual en un dia laborable i aglomeracions puntuals.

Els serveis mínims són del 50% del servei en hora punta (de 6.30h a 9.30h) i entre les 16 h i les 20h) i del 30% la resta de franges horàries. Així al'hora punta els trens circulen cada set o vuit minuts (cada 11-12 minuts en el cas de les línies automàtiques).

El trànsit

El Servei Català del Trànsit (SCT) ha informat que en els accessos nord a Barcelona s'ha registrat 8 quilòmetres de retencions en la C-58, entre Barberà del Vallès i el Nus de la Trinitat, la qual cosa ha obligat a obrir el carril VAO a la circulació de tota mena de vehicles d'entrada a la ciutat.

L'Autopista del Vallès ha suportat igualment 5,5 quilòmetres de cues entre Ripollet i el Nus de la Trinitat, mentre que en la C-16 hi ha 11 quilòmetres a Sant Cugat, en la C-17 les cues se succeeixen durant 5 quilòmetres a Mollet i en l'AP-7, també a Mollet, es registren 7 quilòmetres de retencions.

En les vies d'accés a Barcelona des del Baix Llobregat hi havia encara a les 9h del matí 10 quilòmetres de cues entre Molins de Rei i l'avinguda de la Diagonal de Barcelona, en l'AP-2, quatre quilòmetres a l'altura del Papiol i la A2 a Pallejà ha arribat a acumular uns 6 kilòmetres.

Les Rondes de circumval·lació de la ciutat han anat molt plenes i en la de Dalt, entre la carretera d'Esplugues i el Nus de la Trinitat,s'han registrat 12 quilòmetres de retencions.

Altres aturades aquesta setmana

Juntament amb la del metro, també hi ha convocada durant els dies de celebració del Congrés Mundial del Mòbil una vaga parcial d'autobusos de TMB, per demà dimarts i també per dijous, que inclou aturades entre les nou i les onze del matí, entre altres franges horàries amb menys afectació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró