Societat

Mor un home de 70 anys en l'incendi d'un habitatge a Olesa de Bonesvalls

Deu persones més han quedat ferides, entre els quals hi ha dues menors de 0 i 12 anys i dos bombers

Un home de 70 anys ha mort i 10 persones més han quedat ferides aquesta matinada en un incendi d'habitatge a Olesa de Bonesvalls (Alt Penedès), segons han informat els Bombers de la Generalitat. Entre els afectats hi ha dues menors de 10 i 12 anys i dos Bombers, amb cremades de primer grau. L'avís del foc s'ha rebut a les 01.05 hores d'aquest dissabte en una casa unifamiliar situada al carrer Avenç de la urbanització ca n'Olivella. L'incendi, que s'ha iniciat per causes que es desconeixen, ha afectat totalment la casa –d'una sola planta més altell- causant danys estructurals a l'edifici. En el moment de l'incendi hi havia nou persones en aquest habitatge i l'home de 70 anys ha estat l'únic que no ha pogut sortir i ha estat rescatat pels Bombers. Un cop a l'exterior ha estat atès pel SEM, que li han estat realitzant les maniobres de reanimació però finalment ha perdut la vida.

La resta d'ocupants de l'habitatge han pogut evacuar l'immoble, alguns amb l'ajuda d'efectius de la Policia Local. Segons el SEM, que ha desplaçat quatre ambulàncies bàsiques i tres vehicles d'emergència, s'han atès 10 ferits –més la víctima mortal-. D'aquests, una dona de 86 anys –amb cremades- ha estat evacuada a l'hospital comarcal de l'Alt Penedès; dues menors de 10 i 12 anys i una dona han estat evacuades a l'Hospital Sant Joan de Déu; i quatre persones –dues d'elles en estat greu- han estat traslladades a l'Hospital Moisès Broggi. Tots ells amb símptomes d'inhalació de fum. Paral·lelament, dos Bombers de la Generalitat han patit cremades de primer grau i han estat evacuats a l'Asepeyo de Sant Cugat.

Les mesures de protecció de la casa han dificultat les tasques de salvament

L'alcalde d'Olesa de Bonesvalls, Josep Maria Tillo, ha lamentat els fets i ha explicat que es tracta d'una família que tenia aquest habitatge com a segona residència per passar-hi els caps de setmana. Segons ha dit, els fets van tenir lloc cap a la una de la matinada per causes que encara es desconeixen, mentre tota la família estava reunida celebrant una festa.

Tot i que els Bombers han assegurat que han arribat el més aviat possible, l'alcalde ha manifestat que la dificultat per accedir a la urbanització i el fet que no hi ha cap parc de Bombers proper ha pogut retardar les tasques de salvament. A més, Tilllo ha explicat que la casa estava molt ben tancada amb barres a les finestres i això també ha dificultat l'atenció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona