Les primeres pluges de la tardor col·lapsen els accessos a Barcelona

Un llamp va interrompre el servei del tramvia, i també va haver-hi retards a Ferrocarrils i a rodalies

El llamp va caure a dos quarts de vuit del matí sobre la catenària del Trambesòs i va deixar la línia T6 sense servei durant tres hores. La incidència també va afectar la circulació de tramvies a la T4 i la T5, que va quedar tallada en alguns trams. La situació no es va normalitzar fins a tres quarts d'onze. També a primera hora del matí, una avaria en un comboi va causar retards d'un quart d'hora en la línia de Manresa dels Ferrocarrils de la Generalitat. I a Rodalies Renfe, la pluja va causar retards d'un quart d'hora a la línia que uneix Barcelona i Vic.

Va ser un matí complicat per als usuaris del transport públic. Però no es pot dir que els usuaris del vehicle privat en sortissin indemnes. Els principals accessos a la capital catalana van quedar col·lapsats a primera hora del matí. Hi va haver més retencions de les habituals, i circular en alguns punts, com ara el túnel de la Rovira, va ser una missió gairebé impossible. Els usuaris de l'autopista C-58 van trigar ahir una hora per recórrer el tram comprès entre Terrassa i el nus de la Trinitat, que habitualment es pot fer en un quart. Es van registrar cues de més de deu quilòmetres a l'AP-7, entre Mollet i Barberà; a l'autopista del Garraf, entre Gavà i el Prat, i a la B-23, entre Molins de Rei i la Diagonal. També hi va haver cues monumentals a l'AP-2, entre Pallejà i la ronda Litoral, i als túnels de Vallvidrera. Fora de l'àrea metropolitana, el temporal va obligar a tallar durant unes hores una carretera a Malgrat de Mar, al Maresme.

A la resta del país les intenses pluges i, sobretot, el temporal de mar també van causar incidències. A més de la mort de dos turistes a Salou [més informació, a Punt Divers], les onades de fins a tres metres i el mar de fons van mantenir fora del port durant tres hores un vaixell de creuer alemany que es disposava a atracar a Palamós. El Mein Schiff, que porta 1.430 passatgers i 560 membres de la tripulació, va arribar a primera hora del matí a Palma de Mallorca. Durant el temps en què es va estar esperant una millora de l'estat de la mar, una trentena d'autobusos que havien de transportar turistes a diversos punts de les comarques gironines i alguns camions amb serveis per al vaixell es van haver d'esperar a l'exterior del moll.

Alerta per vent

Les previsions indiquen que les pluges tornaran a ser generalitzades arreu del territori avui, des de primera hora del matí fins al migdia, i que el vent bufarà amb força al sud del país. Ahir la direcció general de Protecció Civil va activar la fase d'alerta del pla de protecció civil de Catalunya. Segons la previsió del Servei Meteorològic, a partir del migdia és molt probable que el vent bufi amb molta força al Priorat, l'Alt Camp, la Segarra, l'Anoia, l'Alt Penedès, la Conca de Barberà, el Tarragonès i el Garraf. A comarques com per exemple el Montsià, el Baix Camp i el Baix Ebre, les ratxes de vent podrien superar els 126 quilòmetres per hora, per la qual cosa Interior ha recomanat que s'extremin les precaucions.

LES PLUGES MÉS IMPORTANTS

Espot
133,5 l/m²
Núria
114,1 l/m²
Guardiola de Berguedà
89,4 l/m²
Constantí
87,7 l/m²
Canaletes
82,3 l/m²
Sant Llorenç Savall
81,4 l/m²
Port del Comte
81,2 l/m²
La Granada
75,3 l/m²
Rellinars
75,2 l/m²
Ulldeter
71,8 l/m²
Gisclareny
70,8 l/m²
Vacarisses
68,1 l/m²
Font-rubí
67,7 l/m²
Banyoles
67,1 l/m²
Viladrau
66,5 l/m²
Castellbisbal
64,6 l/m²
Sant Sadurní d'Anoia
64,1 l/m²
La Bisbal del Penedès
62,1 l/m² (*) Total acumulat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona