Societat

L'exalcalde de Santa Fe del Penedès surt de la presó després d'obtenir el tercer grau

Marcel Surià es mostra “molt content” i considera “un gran regal” poder passar el cap de setmana amb la família

L'ex alcalde de Santa Fe del Penedès, Marcel Surià, ha sortit de la presó aquest dijous després d'obtenir el tercer grau penitenciari. A les portes de Brians 1, l'esperaven la seva germana, dues de les seves filles i altres amics i familiars. Surià va entrar a la presó el passat 29 de febrer per complir una condemna de dos anys i tres mesos per haver signat falsos informes de residència a immigrants quan era alcalde de Santa Fe. Aquells documents van ser utilitzats en una xarxa de tràfic de persones que ell desconeixia. Amb el tercer grau, ara podrà anar a casa fins Dilluns de Pasqua, i els dies laborables podrà anar a treballar i haurà de tornar al centre penitenciari a dormir. Després d'estar a la presó durant gairebé un mes, Marcel Surià ha dit que està “molt content” d'haver obtingut el tercer grau i considera “un gran regal” poder passar els propers cinc dies amb la seva família.

Poc després de les onze del matí Marcel Surià ha sortit del centre penitenciari Brians 1 carregat amb bosses de roba, i ha estat rebut amb aplaudiments i abraçades d'amics i familiars. “Estic bé, tranquil, amb ganes de poder estar amb els meus i poder compartir aquests dies de Setmana Santa”, ha explicat pocs minuts després de creuar les portes de la presó.

Surià ha dit que ha treballat per obtenir el tercer grau utilitzant els mateixos arguments que quan va demanar l'indult: la seva situació personal, professional i la voluntat de col·laborar amb la justícia i la Policia Nacional per desmantellar la xarxa de tràfic de persones en què es va veure implicat. Així, ha remarcat que la seva estada a la presó “trenca” la seva feina amb el sector de la inserció laboral i dificulta la cura dels seus quatre fills i la seva mare.¡

L'ex alcalde de Santa Fe del Penedès ha lamentat novament que l'estat espanyol li denegués l'indult, però ha dit que ara està “content” i ha assegurat que el tercer grau és “un primer pas” per sortir de l'espai tancat. “Dimarts hi tornaré, però amb un altre aire”, ha afegit. Surià ha obtingut el permís aquest dijous perquè és dia festiu a Sant Esteve Ses Rovires –terme municipal on es troba Brians 1- i podrà ser a casa fins Dilluns de Pasqua.

A partir d'ara, Marcel Surià preveu tornar a treballar de dilluns a divendres, si bé dormirà a la presó. Durant els caps de setmana i festius, podrà anar a casa, com aquests dies de Setmana Santa. A les portes de Brians 1 s'ha mostrat il·lusionat: “el fet de poder compartir aquests dies amb els amics és un gran regal”, ha afirmat, assegurant que “és la millor Mona” que mai ha rebut.

Surià va entrar a Brians 1 el passat 29 de febrer per complir una condemna de dos anys i tres mesos. La sentència de l'Audiència de Barcelona el condemnava a dos anys de presó i una multa de 2.160 euros, fet que evitava l'ingrés a cap centre penitenciari. La Fiscalia, però, va recórrer la pena i el Tribunal Suprem la va augmentar a dos anys i tres mesos. Aquest dijous, un cop obtingut el tercer grau, Surià ha explicat que començarà les gestions per conèixer a quins beneficis penitenciaris es pot acollir per saber si pot reduir la condemna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona