Societat

Els 95% dels vehicles previstos deixen Barcelona i la seva àrea metropolitana durant l'operació sortida

Des de l'inici de l'operatiu, han mort 18 persones a les carreteres catalanes, 13 d'elles en l'accident de Freginals

La segona fase de l'operació de Setmana Santa ha conclòs aquest divendres a la tres de la tarda amb la sortida de 390.946 vehicles, el 95% dels previstos pel Servei Català de Trànsit. Es tracta d'una xifra lleugerament inferior als 404.620 vehicles registrats durant el mateix període de l'any passat.

Les vies que han presentant més complicacions han estat l'AP-7 a La Roca del Vallès, amb 12 quilometres; la C-16,a Berga, amb 14 quilòmetres, i la C-17, a Ripoll, amb 11 quilòmetres. També hi ha hagut problemes de trànsit a la A-2 a Collbató en direcció Lleida. Pel que fa la sinistralitat, en aquesta segona fase hi ha hagut una víctima mortal aquest matí a Juncosa, on un motorista ha perdut la vida, i 18 en total des de l'inici de l'operatiu fa una setmana, 13 de les quals en l'accident de Freginals.

Per accedir a zones costaneres hi ha hagut aturades a la GI-512 a Palafolls, a la C-31 a Sitges, on un accident ha obligat a fer pas alternatiu, i a la C-32 també a Sitges, on per volum de trànsit s'ha hagut de fer regulació de trànsit als Túnels del Garraf.

També s'ha regulat el trànsit a la C-37 al Túnel de Bracons. En aquesta via s'han acumulat retencions de fins a 9 quilòmetres en direcció Olot a l'altura de la Vall d'en Bas. Per anar cap a Olot també hi ha hagut cues a la C-152 a les Preses.

A part, hi ha hagut afectacions a la N-260 entre Sort i la Pobla de Segur, a la C-13 entre la Pobla de Segur i l'enllaç amb la C-12, i a la C-12 entre Vilanova de Meià i Balaguer pel pas de la cinquena etapa de la 96a Volta Ciclista a Catalunya. Per últim, cal destacar que un accident entre un camió i un turisme, que segons el SEM ha fet 2 ferits greus i 3 menys greus, ha obligat a restringir la circulació a la GI-555 a Massanes (la Selva).

615.000 vehicles a la tornada

L'operació tornada s'iniciarà aquest diumenge i s'allargarà tot el dilluns. En total, es preveu que uns 615.000 vehicles retornin a Barcelona i la seva àrea metropolitana. És per això, que el Servei Català del Trànsit ha demanat màxima prudència al volant davant les possibles complicacions viàries per l'elevat volum de vehicles, tant en desplaçaments per vies principals com en trajectes curts en vies conegudes, ja que els desplaçaments locals poden ser tant o més perillosos que els moviments de llarg recorregut.

Pel que fa a la sinistralitat, des d'ahir dijous a les 15 hores fins a avui a les 15 hores en què s'ha desenvolupat la segona fase de l'operació sortida de Setmana Santa, hi ha hagut una víctima mortal per sinistre de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya. L'accident ha tingut lloc aquest matí, quan, per causes que encara s'estan investigant, un motorista ha sortit de la via a la C-242 a Juncosa (Garrigues).

Des del començament del dispositiu especial de Setmana Santa, el passat 18 de març a les 15.00 h, ja són 18 les persones mortes en els 6 sinistres viaris que han tingut lloc a les carreteres i autopistes catalanes, 13 de les quals en l'accident d'autocar de l'AP-7 a Freginals el passat diumenge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona