Societat

Més d'una vintena de detinguts en l'operatiu contra narcotràfic al Pla d'Urgell i Segrià

Els Mossos i la Guàrdia Civil efectuen més d'una vintena d'entrades i escorcolls a domicilis d'Alcoletge, Bellvís, El Poal, Linyola i Vilanova de Bellpuig

L'actuació és fruit d'una investigació iniciada fa un a Sagunt

L'operatiu policial que han dut a terme aquest dimecres efectius dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil contra el tràfic de cocaïna i marihuana s'ha saldat fins al moment amb més d'una vintena de detinguts al Pla d'Urgell i el Segrià. Segons fonts policials, estan confirmades detencions, entrades i registres a domicilis del Poal, Alcoletge, Linyola, Vilanova de Bellpuig i Bellvís. L'operació es fruit d'una investigació iniciada fa un any a Sagunt, al País Valencià, i està sota secret de sumari.

A El Poal els cossos policials s'hi han traslladat abans de les sis de la matinada. Una de les actuacions que més ha destacat ha estat precisament en aquest petit municipi del Pla d'Urgell, en una casa situada al número 29 de l'avinguda Catalunya, on s'ha detingut dos homes i una dona i la policia Els agents també han confiscat nombroses armes blanques i un sac ple de marihuana. Durant les primeres hores del matí una furgoneta de la brigada mòbil dels Mossos d'Esquadra i un cotxe patrulla han estat aparcats al davant de la port del jardí i en reiterades ocasions s'han pogut veure agents, tant de paisà com uniformats, entrant i sortint del domicili. Així mateix, des de l'exterior s'ha pogut apreciar com la porta principal de l'immoble ha estat esbotzada.

A primera hora també hi havia constància d'escorcolls a Bellvís i Alcoletge, on s'han practicat detencions. Pels volts de les onze han arribat a El Poal agents de la patrulla canina que amb l'ajut d'un gos han rastrejat els voltants de la casa, el jardí, un cotxe que hi havia aparcat a l'exterior i també l'interior de l'habitatge. No ha estat fins passades les dotze del migdia que la policia ha començat a treure els detinguts. Primer els dos homes, que han estat traslladats en un mateix cotxe patrulla.

Tot seguit, els agents s'han endut caixes plenes d'armes blanques, principalment matxets de grans dimensions, enfundats, i també sabres antics. En total han tret cinc caixes plenes d'aquestes armes. Posteriorment han tret de la casa un sac blau de plàstic ple de bosses que contenien cabdells de marihuana. Els mossos també s'han emportat el cotxe que hi havia aparcat al jardí de la casa dels detinguts.

L'actuació en aquest lloc ha finalitzat amb el trasllat de la darrera persona detinguda, una dona que ha estat introduïda en un dels cotxes de paisà de la policia. Pels volts de la una del migdia els agents han precintat l'accés al domicili.

El desplegament policial ha generat expectació entre els veïns de la zona i els treballadors d'un taller mecànic proper a l'habitatge, que està envoltat per horts i finques agrícoles. Alguns d'aquests veïns han explicat que als detinguts no se'ls coneixia cap activitat laboral concreta i que pel parlar podrien ser d'algun país de l'est o russos.

Les més de vint detencions i escorcolls d'aquest dimecres culminen una investigació iniciada fa un any a Sagunt, al País Valencià. Per aquest motiu l'operatiu s'ha fet de forma conjunta entre Mossos d'Esquadra i Guàrdia Civil. El cas està sota secret de sumari i tot fa preveure que els detinguts seran traslladats després de declarar en seu policial cap al jutjat que instrueix el cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona