Societat

L'Hospital de Cerdanya, millor projecte transfronterer d'Europa

El Comitè europeu de les Regions atorga el premi al millor projecte creat per una Agrupació Europea de Cooperació Territorial

L'hospital cerdà pateix, encara, de problemes administratius a causa de l'administració francesa

L'Hospital transfronterer de Cerdanya, que dóna servei a la població cerdana dels dos costats de la frontera francoespanyola, ha rebut a Brussel·les el premi que el Comitè de les Regions atorga cada dos anys al millor projecte creat per una Agrupació Europea de Cooperació Territorial. El premi, que aquest any estava centrat en les AECT com a models de cooperació que generen creixement i feina, l'ha lliurat Raffaele Cattaneo, President de la Comissió COTER del Comitè Europeu de les Regions, en el decurs de la reunió anual d'aquesta organització.

Cattaneo ha dit que “l'Hospital de Cerdanya és l'exemple més brillant de cooperació transfronterera a Europa del 2016”. El jurat del premi s'ha declarat “impressionat per les dimensions del projecte, que va molt més enllà que la majoria dels treballs de cooperació transfronterera i que aporta autèntic valor afegit a la vida quotidiana dels ciutadans”

Ha recollit el premi el director general de l'AECT-Hospital de Cerdanya, Jordi Gassió, que en el seu discurs d'acceptació ha destacat les oportunitats que obre la cooperació internacional en la solució de necessitats com la que hi havia a la Cerdanya d'un “hospital transfronterer, obert a la població dels dos països i integrat en la xarxa de recursos sanitaris del territori a banda i banda de la frontera”. Gassió també ha fet referència a qüestions pendents per a les quals, ha dit, “el problema és la frontera i la solució la vocació europea dels nostres països”. Feia referència, entre altres, al tema dels trasllats en les defuncions de ciutadans francesos, ara subjectes a una directiva europea per a la qual França i Espanya tenen pendent un acord bilateral de simplificació de tràmits.

En la reunió immediatament anterior al lliurament de premis, Gassió ha tancat la sessió de treball anual de l'organisme que agrupa totes les Agrupacions europees de Cooperació territorial, explicant les dificultats de tipus administratiu a què fa front l'hospital i demanant “que la Unió Europea estimuli els respectius governs estatals per tal que agilitin les solucions”. A la trobada, la direcció general de Política Regional i Urbana del Comitè de les Regions ha anunciat la creació d'un estudi sobre els obstacles amb que es troba la cooperació transfronterera.

El premi del Comitè Europeu de les Regions per a agrupacions europees de cooperació territorial es va establir el 2014 i es dona cada dos anys. En la seva primera edició va recaure en un projecte de l'Euroregió Pirineus Mediterrània; una organització implantada en el marc polític-territorial de les comunitats autònomes de Catalunya i les Illes Balears a l'Estat espanyol i la macro-regió de l'Estat francès que inclou Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrénées.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona