Societat

Samsung Pay inaugura l'era dels pagaments amb el mòbil

Integrant les targetes al telèfon, ja es pot pagar en els datàfons sense fils i treure diners del caixer

És la primera solució de gran abast que arriba a l'Estat

Samsung, el fabricant que més telèfons intel·ligents ven a l'Estat, ha fet un pas endavant cap a la integració de les targetes de crèdit amb el mòbil en activar la seva plataforma de pagament amb el telèfon. Ja està operativa per als clients de Caixabank i imaginBank, però la llista d'entitats bancàries compatibles creixerà ràpidament els pròxims dies. Després d'arrencar a Corea, als Estats Units i a la Xina, l'Estat espanyol representa el primer desembarcament a Europa.

“El fet que Espanya sigui el segon país amb més penetració de telèfons intel·ligents, la gran quantitat de terminals de punt de venda sense fils disponibles i l'interès dels consumidors per les innovacions tecnològiques són els motius que ens han dut a començar per aquí”, explicava ahir Victor Kim, director global de Samsung Pay.

Per introduir les targetes al mòbil només cal fer-ne una foto, el programa la detecta i fa que el banc enviï un codi PIN per activar-la. Després, en el dia a dia, fer el pagament és tan senzill com triar la targeta que es vol utilitzar, validar l'empremta digital al lector del mòbil i acostar-lo al terminal de punt de venda. A més, està preparat per funcionar fins i tot quan no hi ha cobertura.

A banda de fer qualsevol tipus de pagament sense comissió, Samsung Pay també permet de treure diners dels caixers. “El nostre objectiu no és treure-li el negoci als bancs, sinó oferir millors serveis als nostres usuaris i aconseguir una millor satisfacció”, argumentava Celestino García, vicepresident de la companyia i màxim responsable de Samsung a l'Estat. En un futur, Samsung Pay inclourà noves funcions, com donar accés als transports públics, fer pagaments in app per al comerç electrònic i integrar les targetes de client i cupons de diferents establiments, entre els quals el Corte Inglés. També s'espera que pugui simular les bandes magnètiques. El sistema ja funciona, però per utilitzar-lo cal tenir un terminal d'alta gamma de les dues darreres generacions (S6 i S7), si bé la idea és anar ampliant progressivament la gamma de terminals disponibles.

LA XIFRA

88
per cent.
Percentatge de la població que té un telèfon intel·ligent. L'Estat espanyol, el segon amb més penetració.

LA FRASE

El nostre sistema s'ha sotmès a molt estrès i podem dir que és la plataforma més segura que hi ha
Celestino García
Vicepresident de Samsung

Seguretat màxima per a un camí ineludible

El diner en efectiu desapareixerà. O, com a mínim, això creuen especialistes, tant els del món de la tecnologia com els de l'economia. A Dinamarca, per exemple, des del gener els comerços ja no tenen l'obligació d'acceptar les transaccions en efectiu i la desaparició dels diners físics està prevista per al 2030. D'això que el mòbil, en tant que peça central en les nostres vides sense la qual costa sortir al carrer, tingui molt a dir en aquest sentit. A banda d'alguns bancs que s'han avançat amb aplicacions pròpies per pagar amb el mòbil, Samsung ha estat el primer gran grup tecnològic a moure's en aquest sentit a l'Estat, avançant-se a les plataformes paral·leles que Google i Apple ja estan impulsant en altres països. El sistema de la firma coreana es basa en una triple seguretat, que sorgeixes de la singularitat de l'empremta digital, la ‘tokenització' (les dades que viatgen per validar l'operació no són les reals de la targeta) i la plataforma Knox, amb la qual Samsung proveeix els sistemes d'intel·ligència dels Estats Units. “Les empreses col·laboradores han estressat al màxim el nostre sistema i podem dir que és la plataforma més segura”, es vanta García.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona
UNIVERSITAT

Prop de 400 persones fan les proves de més grans de 25 i 45 anys a la UdG

GIRONA

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA