Societat

SOCIETAT

Crema un incendi entre Banyuls i Cervera de la Marenda

Ha obligat a tallar la carretera N-260 que connecta amb Portbou

Més d'un centenar de bombers francesos treballen en les tasques d'extinció

Un incendi crema des de les tres de la tarda d'aquest diumenge a la Catalunya Nord, entre Cervera i Banyuls de la Marenda, a la zona del cap de Perafita. El foc ha començat aquest migdia a tocar de la carretera RN 914, prop del centre Bouffard-Vercelli.

Durant la tarda, més d'un centenar de bombers francesos, quatre hidroavions i un helicòpter han treballat i treballen per extingir les flames. No obstant això, els efectius tenen dificultats a causa del fort vent de tramuntana que bufa a la zona i que ha deixat ratxes d'entre 80 i 90 quilòmetres per hora. Mitjans locals apunten a que el foc hauria cremat unes 120 hectàrees.

A causa de les flames, les autoritats i cossos d'emergències francesos han tallat la circulació ferroviària en aquest punt i també han tallat la carretera RN 914 i l' N-260 que connecta Portbou amb Cervera de la Marenda. Fonts dels Bombers de la Generalitat han explicat que els bombers francesos els demanessin ajuda. Pels volts de les set de la tarda s'han desactivat veient l'evolució del foc, que ha anat avançant cap al mar.

Pels volts de les vuit de la tarda el foc ja hauria afectat unes 120 hectàrees de matolls i vegetació d'aquest municipi de la Catalunya Nord. L'incendi ha començat pels volts de les tres de la tarda i s'ha estès ràpidament pel terreny, afavorit per la forta tramuntana que bufava a la zona i que ha deixat ratxes de fins a 80 o 90 quilòmetres per hora. A partir de les quatre de la tarda l'incendi ha començat a guanyar intensitat, a les cinc els bombers havien comptabilitzat unes 40 hectàrees cremades i a dos quarts de set de la tarda ja eren unes 120. Tot i l'espectacular fumarada, l'incendi no ha afectat habitatges.

Fins al lloc dels fets s'han dirigit quatre hidroavions que, amb l'ajuda dels efectius terrestres, han pogut aturar l'avanç i estabilitzar un dels flancs. No obstant això, aquest vespre encara continua un altre flanc. Per això, i davant la previsió que la tramuntana bufarà forta durant tota la nit, els bombers no creuen que puguin extingir l'incendi fins aquest dilluns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni