Societat

L'expressió corporal i la dansa faciliten la socialització a Sils

El Consell Comarcal coordina tallers d'oci per a joves en espais de set urbanitzacions allunyades del nucli

A Vallcanera, treballar el moviment ajuda els dotze participants a millorar la confiança

L'expressió corporal i la dansa contribueixen a la socialització i establir vincles a Sils. El centre cívic de Vallcanera és l'escenari del taller Median T la danza, que forma part del pla de desenvolupament comunitari (PDC). El Consell Comarcal de la Selva coordina el PDC, que es desenvolupa en set urbanitzacions allunyades dels nuclis urbans i que té com a eslògan #Itutambé.

Serafín Sera Sánchez és educador social adscrit a l'àrea de Benestar Social del Consell. L'objectiu de les activitats de l'#Itutambé –explica– és dinamitzar les urbanitzacions i “treballar qüestions, en aquest cas a Sils, amb una activitat artística”.

“Jo no els imposo res”

Sandra Jurado és pedagoga i ballarina professional. Durant deu dimarts (de les sis de la tarda a les vuit del vespre), condueix el Median T la danza. Hi participen deu noies i dos nois, que treballen una peça artística que mostraran al públic el dissabte 2 de juliol a l'espai La Laguna. Jurado veu motivació a les sessions. “Els agrada. No els imposo res; el que fem surt de converses entre tots. Els motiva perquè els temes que surten són la seva realitat.”

En el començament de la sessió del dimarts 14, els adolescents –dues noies arriben tard– assagen la representació (que inclou una discussió familiar) amb música i moviment. “Més que la dansa, el moviment i l'expressió corporal, treballar temes que són de l'interès dels joves. Al principi, hi ha sessions que són més dinàmiques, per treballar l'autoestima dels joves i la confiança. Es crea un clima de treball i es prepara la peça. És una forma de donar-los poder, de fer-los veure que poden fer una cosa positiva, que es potdonar un missatge a a altres joves i a les famílies.”

El transport, difícil

Les activitats del PDC, en marxa des del 2013, són finançades per la Generalitat mitjançant el Fons Social Europeu. “Fem les activitats a les urbanitzacions perquè la Selva és una de les comarques que més en té. Per problemes de transport, la gent que hi viu té dificultats per fer les activitats del poble”, resumeix Lali Chico, tècnica del pla d'inclusió i ciutadania de Benestar Social del Consell Comarcal.

La regidora de Benestar Social de Sils, Mercè Pascual (IdSelva-MES), explica que a Vallcanera hi viuen unes 2.500 persones. “Aquest taller ens interessa moltíssim perquè els nanos estan fent socialització amb els nanos de Sils [...] Costa que la gent d'aquí arribi al nucli de Sils”, admet Pascual. Dues de les participants són l'Alba i l'Anna, que fan segon d'ESO a l'institut del poble. A Sils, hi ha una altra urbanització, Les Comes, que és a tres quilòmetres de Vallcanera.

A Caldes (Can Solà) i a Maçanet de la Selva (Residencial Park) també es treballarà la dansa; a Vidreres (Aiguaviva Parc), hi haurà activitats esportives i de lleure, igual que a Santa Coloma (Santa Coloma Residencial). A Riudarenes (Can Fornaca), l'activitat serà un taller d'audiovisuals que inclou el rodatge d'un curt. Finalment, a la urbanització Riu Clar (Massanes), es donarà continuïtat a l'activitat de reforç socioeducatiu de l'escola.

LES FRASES

No parlem de l'economia de la Xina sinó de coses que els afecten: les drogues. l'assetjament escolar
Sandra Jurado
Pedagoga i ballarina professional
Abans d'organitzar els tallers, hem parlat amb veïns, tècnics i serveis socials per definir les activitats
Serafín 'Sera' Sánchez
EDUCADOR SOCIAL

LA DATA

14.09.16
És la data
que comença el pla de desenvolupament comunitari a Riudarenes, amb un taller d'audiovisuals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós