Societat

Una ordenança regularà l'oci a la riera de Merlès

Els nou municipis per on passa aprovaran la nova regulació durant aquest estiu

Els municipis per on passa la riera de Merlès aprovaran una ordenança, redactada per la Diputació de Barcelona, per regular l'activitat en aquest espai natural protegit. Nou consistoris, des de Sant Jaume de Frontanyà –on neix la riera– fins a Gaià –on desemboca al Llobregat–, aprovaran la normativa. “Serà de compliment obligat i restrictiva respecte als usos i les activitats a
la riera”, ha comentat
l'alcalde de Borredà, Joan Roma.

Si no es compleix l'ordenança s'imposaran sancions. En aquest sentit, Roma ha afirmat que hi haurà regles que s'han de complir i prohibicions: “En l'ordenança quedarà clar quines activitats s'hi poden fer i quines no.”
Per exemple, no s'hi podran celebrar segons quines trobades, “ja sigui
perquè es fan servir altaveus amb música molt alta, perquè es malmet la natura o perquè tanquen entrades a cases de pagès”, segons ha afirmat Joan Roma.

Amb aquesta ordenança, que és previst que ja estigui aprovada aquest estiu, es farà un pas més per evitar que es degradi la riera de Merlès, tenint en compte la massificació de gent en alguns gorgs. En aquest sentit, Joan Roma és partidari de reduir l'acumulació de persones en punts concrets de la riera: “S'ha d'esponjar i reduir el nombre d'usuaris per no posar en perill la flora i la fauna.” Aquest és un dels objectius dels alcaldes dels municipis per on passa la riera, que ja han anat incidint en les problemàtiques que es donen, la principal l'acumulació de deixalles generades per la gran quantitat de persones que freqüenten pels voltants de la riera.

Aquest estiu es mantindran les accions per fomentar el civisme. Amb l'arribada del bon temps ha començat l'afluència de berguedans i visitants a la riera de Merlès, on com l'any passat hi haurà vigilància i control, per seguir treballant no només en el tema de deixalles sinó també en la reducció de la velocitat dels vehicles i que aparquin degudament, tenint en compte la millora de la senyalització que es va fer.

D'altra banda, a més llarg termini, es redactarà un pla especial per protegir la riera de cap a cap. La previsió és que la regulació que fixi el pla entri en vigor d'aquí un parell d'anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt