Societat

Repte solidari

A cegues i sobre rodes

L'il·lusionista David Baró pilota una moto pel circuit d'Alcarràs amb els ulls embenats

La prova forma part d'un projecte per recaptar fons per investigar una malaltia rara

David Baró és un popular il·lusionista que assegura que té la capacitat d'esbrinar què li passa pel cap a la gent i que fa gala d'anticipar-se al futur. Va ser cèlebre el pronòstic que va fer en un programa de ràdio de l'emissora RAC-1 sobre quin seria el número que sortiria premiat en el sorteig de La Grossa. El va encertar. Les seves dots d'endeví li van servir per guanyar el Premio Nacional de Mentalismo l'any 2014 i els seus espectacles solen deixar el públic amb un pam de boca oberta i amb les mans vermelles de tant aplaudir.

L'última gesta no l'ha dut a terme dalt de cap escenari sinó que va desenvolupar-se fa tot just uns dies al circuit d'Alcarràs (Segrià). L'il·lusionista va ser capaç de fer una volta sencera, una distància de quatre quilòmetres, al traçat del circuit lleidatà amb els ulls embenats i pilotant una moto de gran cilindrada. Baró va estar a punt de sortir de la pista en un parell d'ocasions però finalment va completar la volta sense patir cap incidència i circulant a una velocitat de 50 quilòmetres per hora.

Abans de posar-se a pilotar a cegues, havia efectuat dues voltes de reconeixement al circuit per memoritzar-ne les corbes i la llargada de les rectes. Assegura que la capacitat de concentració i de memorització és l'únic truc perquè la prova surti bé.

El repte forma part d'un seguit d'iniciatives per difondre la malaltia de Dent, una estranya afecció d'origen genètic que tan sols tenen quaranta persones arreu de l'Estat espanyol. Un dels afectats per la malaltia és Nacho Muñoz, un nen de sis anys.

Els pares de Nacho encapçalen les campanyes per difondre la malaltia i impulsen diversos reptes per recaptar fons que ajudin a finançar les investigacions, que a tot Europa se centralitzen bàsicament en dos centres sanitaris: l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona i l'Hospital Universitari de Nostra Senyora de la Candelaria, a Tenerife.

David Baró assegura que el seu referent és Anthony Blake, però el seu últim desafiament s'assembla al que va dur a terme fa més de trenta anys el gironí Mag Xevi, quan va conduir un cotxe a cegues des de Montserrat fins al Saló de l'Automòbil de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA