Societat

Gastronomia

Entaular-se a la comarca

Dotze ajuntaments s'uneixen per fer lluir els productes de proximitat i la seva cuina

Vol ser el paraigua de les diferents jornades gastronòmiques

El Maresme és una terra privilegiada en molts sentits. Mar i muntanya a tocar, ofertes culturals i turístiques per a tots els gustos i unes bones comunicacions amb Barcelona són alguns dels seus trets identitaris. Però els productes de proximitat i la seva cuina són dos dels eixos dels quals la comarca pot presumir. En aquest sentit, al llarg dels anys s'han anat celebrant arreu dels seus municipis diverses jornades gastronòmiques per donar a conèixer i promocionar les menges més típiques de cada localitat. Exemples com ara el Calamarenys –que fa lluir els calamars d'Arenys de Mar–, les maduixes de la Vallalta o els pèsols de Llavaneres, formen part d'una llarga llista de propostes gastronòmiques.

Amb la voluntat de cohesionar i aglutinar totes aquestes virtuts de productes locals, el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, juntament amb el Consell Comarcal i la Xarxa de Productes de la Terra del Maresme, van presentar ahir a Sant Pol de Mar la primera edició de la Cuina Marinera del Maresme, amb els calamars, el peix i l'arròs com a protagonistes. En aquesta iniciativa s'hi han adherit una dotzena de municipis del territori: des de Pineda de Mar fins a Montgat passant per Mataró, Sant Pol i el Masnou, entre altres. Pel que fa a restaurants, n'hi participen una trentena, dels quals una dotzena són de Sant Pol de Mar, inclòs el prestigiós Sant Pau de la xef Carme Ruscalleda.

“L'objectiu marc és poder abastar tot el cicle dels productes de casa nostra fins que arriben al plat”, va explicar el president del Consorci de Promoció Turistica Costa del Maresme, Joaquim Arnó. “Pretenem donar a conèixer el producte singular i de proximitat, allò que ens fa diferents de la resta”, va detallar el president, que va qualificar aquest projecte d'“evolució de les jornades gastronòmiques que abans eren específiques de cada localitat”. Arnó també va explicar que tots els establiments que treballin i ofereixin aquest tipus de producte rebran un distintiu que els acreditarà en aquest sentit. El president del consorci també va voler subratllar que “no es volen eliminar ni substituir les jornades gastronòmiques, ja que són adaptables”.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez, va qualificar aquesta reestructuració de la promoció dels productes i la cuina comarcal de “positiva, ja que s'enceta un nou projecte i una nova proposta”. Finalment, l'alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido (CiU), va posar de manifest que “el Maresme és una comarca que es lliga pel fil conductor dels productes de la terra i del mar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA