Societat

Medi ambient

incendi forestal

Cremen més de 200 hectàrees a la Pobla de Montornès

L'incendi es va originar a tocar de la urbanització Castell de Montornès i es va estendre cap a Salomó i Bonastre empès pels canvis de vent

Interior manté oberta la hipòtesi que fos causat per una negligència humana

S'ha creat un perímetre de 500 hectàrees per aturar les flames
Es van desallotjar una trentena de persones per prevenció

Tarda i nit complicada a la comarca del Tarragonès a causa d'un incendi forestal iniciat vora les dues del migdia a la Pobla de Montornès, i que es va estendre ràpidament sense que els bombers el poguessin controlar. Les flames, que es van iniciar a tocar de la urbanització Castell de Montornès, ja havien cremat ahir 225 hectàrees, segons el darrer balanç dels Agents Rurals fet públic abans del tancament d'aquesta edició, quan l'incendi cremava encara sense control. La majoria de les hectàrees eren de massa forestal (90%), repartides entre els municipis de Bonastre, la Pobla, Creixell i Vespella de Gaià.

Més de setanta dotacions dels Bombers de la Generalitat van arribar a treballar en les tasques d'extinció, que van ser complicades tant pels canvis de vent a la zona (amb alguns cops forts sobtats) com pel relleu. Catorze dotacions van ser de tipus aeri i 58, de tipus terrestre. El Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient hi va destinar també dos avions tipus amfibi, que s'hi van desplaçar des de Saragossa. Una setantena de vehicles terrestres es van quedar sobre el terreny durant la nit.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, que va visitar el centre de comandament instal·lat a Castell de Montornès, va assegurar que es manté oberta la hipòtesi que les flames s'haguessin pogut originar per una “negligència humana” per la proximitat del punt d'inici a un carrer.

Malgrat haver-se iniciat al costat de la urbanització Castell de Montornès, tan sols es va haver de desallotjar preventivament d'aquest municipi quatre persones que ahir ja van poder tornar a casa. Al terme municipal de Bonastre, en canvi, va caldre desallotjar una desena de persones que vivien en masos disseminats, així com una quinzena de persones de la urbanització La Gavatxa. L'Ajuntament, amb el suport de Creu Roja i Protecció Civil, va disposar 70 llits al centre cívic, on van fer nit una desena de veïns.

Dos fronts

El vent va empènyer des d'un inici les flames en direcció contrària a Montornès i el foc avançava ràpidament en dos fronts: un en direcció a Salomó i un segon en direcció a Bonastre, a la comarca del Baix Penedès. Mentre que durant les primeres hores de l'incendi va bufar el vent de ponent, el canvi a vent de marinada va fer concentrar els esforços en el front esquerre (cap a Salomó). El conseller d'Interior va detallar que els bombers havien creat un perímetre d'unes 500 hectàrees per intentar aturar l'avanç de les flames més enllà, fent servir elements com ara la carretera entre Roda de Berà i Bonastre. Les tasques van obligar a tallar al trànsit la carretera entre la Nou de Gaià i Salomó.

Protecció Civil va activar l'alerta del pla Infocat per la simultaneïtat de diversos incendis. A la Conca de Barberà, una quinzena de dotacions van treballar en un incendi que va cremar quatre hectàrees entre les Piles i Pontils. A les comarques gironines, un incendi a l'Estartit (Baix Empordà) va fer desallotjar unes 400 persones d'un càmping, que poc després hi van poder tornar. El foc només va afectar cinc hectàrees.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Ajuntament amplia la recollida de brossa porta a porta a l’illa central

Gavà
societat

Mollerussa recupera el servei d’Internet i telefonia mòbil

MOLLERUSSA

Nous mentors pels pacients amb una malaltia renal crònica

girona
medi ambient

Espai protegit pel corriol petit a la platja de les Botigues de Sitges

SITGES
societat

Els Mossos reforcen l’Horta de Lleida amb agents de paisà

LLEIDA
Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs